Wpis z mikrobloga

@Brutuso: Jak to dźwigania strice to im cieńsza podeszwa i szeroki buty tym lepiej. Jakieś trampki czy coś takiego będą ok. Teraz popularność zdobywają buty bearfoot, ale nie wiem czy są już dobrze dostępne u nas.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Brutuso: Vans old skool. Podeszwa trzyma się jak przyklejona do mat na siłowni. Do tego mocny materiał dość stabilnie trzyma stopę. No i są często na Zalando Lounge do wyrwania za 150 zł. Dużo osób ich używa w sieciowce do której chodzę, nawet trenerzy. Jedyny minus to fakt że średnio się nadają do biegania na bieżni. Na Reddit rządzą trampki od Converse, ale u nas Vansy wychodzą o wiele taniej.
@Brutuso: do przysiadów adasie powerlifty z podbiciem i jak ćwiczyłeś wcześniej w płaskiej podeszwie to tak o z buta dodasz 30kg PR (pod warunkiem, że masz takie ułożenie ciała, że mając pięte na podbiciu jestes w lepszej pozycji, dla niektórych to useless jest, zależy od budowy ciała)
@Nano22: no nie bardzo, bo krążki dają ci tylko podbicie, ale noga dalej nie jest stabilna.

Najbardziej mnie bawi jak tam ludzie mówią, że neoprenu na kolana i buty do liftingu to może dają z 5kg więcej.

Ja robiłem chyba 130x5 i w ciągu tygodnia podbiłem do 160x3, no rzeczywiście 5kg tylko dają ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡