Wpis z mikrobloga

@Xinnoth a właśnie zmieni. Tutaj chodzi o stan ketozy, czyli usunięcie cukrów, pomidory mają sporo węgli. Przy keto można spożywać tłuste do woli, właśnie dokładnie o to chodzi (wiadomo, że przesadzać też nie można, bo np zatłuscisz wątrobę).
Wiadomo, że przetworzone mięso typu kabanosy jest cukrem doprawiane, więc też unikać.
  • Odpowiedz
@MiernyMirek: Masz złe zrozumienie tego jak powinna wyglądać zdrowa dieta ketogeniczna. Tłustego do woli wcale nie można spożywać, liczą się spożyte kalorie jak chcesz chudnąc i ketoza sama w sobie nie jest czarodziejska. Do woli to możesz jeść białko, warzywa również w tym pomidory które maja ile, 4g netto wegli na 170g? Przecież to nigdy nie wpłynie na bycie lub nie w ketozie XD
  • Odpowiedz
@an2one jeśli w początkowej fazie masz zjechać poniżej 20g węgli na dzień, to każda ilość nie jest wskazana. W innych produktach też jest ich trochę i nie da się ich w tym przypadku pominąć.
Z pomidora można zrezygnować, choć to trudne, bo sam bardzo lubię.
  • Odpowiedz
@an2one spoko, bo rzadko się zdarza zjeść ich więcej jak kilka, co daje gramaturę rzędu 25g i mniej, a pomidorów zjeść 100g przy jednym posiłku to nie jest jakieś ajwaj. Zerknij na zdjęcie o którym dyskutujemy.
  • Odpowiedz
@an2one a ty gdzie swoje wyczytałeś?

Wrzucasz zdjęcie dla atencji, żeby się pochwalić przed całym wykopem, jaki to z ciebie mistrz diety. Kiedy ktoś ma inne zdanie, to lecisz z mordą. Weź stoperan, bo się ulewa.

Ja w ostatni tydzień zjechałem ponad 3,5kg, u mnie to działa i opowiadam o własnych spostrzeżeniach oraz o tym co mi podpowiedział, ktoś kto się na tym trochę zna.
  • Odpowiedz