Aktywne Wpisy
Kowal19888 +84
#pokazkota myślę nad imieniem dla tego małego rudzielca, jakieś propozycje? :)
Jonn +3
Jak zmusić kierowców, aby zwolnili na drodze w naszej wsi? Ograniczenie do 40 km/h, brak chodnika, brak pobocza, ledwo 3,7 metra szerokości. Nikt tam nie przestrzega ograniczenia prędkości. Jeżdżą 80 km/h. I to jest norma, nie wyjątek.
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
Pisałem do zarządu dróg powiatowych i policji. Dostałem dziś pismo, że skoro w statystykach jest tam niewiele wypadków w ostatnich latach, to nie ma podstaw do działania. Nie chcą także przeprowadzać kontroli prędkości, ani żadnych
Oczywiście dalej będą powtarzać w kółko te same mantry "nieruchy to stabilna inwestycja, trzymajcie w skarpecie, mieszkajcie z rodzicami, dalej inflacja jest wyższa...blablabla" no tak, bo wzrost stóp o 1 pkt to wzrost raty o 1 procent. W-----e wam rata o 1 procent haha... :D
To jest wszystko kara za inwestowanie tylko na podstawie sloganów, obiegowych plotek i mądrości szwagra przy wódce, bo kto Ci powie najprędzej, że "najlepiej kupić kawalerki, bo to pewne inwestycje"? Powie Ci to Kowalski bez jakiegokolwiek pojęcia o cyklach kredytowych, ekonomii, danych, przekonany, że coś może rosnąć w nieskończoność.
Teraz dalej przez zaciśnięte zęby i łzy będzie powtarzanie tego samego. I przy każdej podwyżce łez będzie więcej, a zęby mocno zaciśnięte. To służy oszukiwaniu siebie, ale fakty pozostają faktami, nawet jak sobie dodajesz otuchy autosugestią to nie zmienisz kierunku Wisły.
Czekam na kolejne podwyżki.
#nieruchomosci #inwestycje #inwestowanie #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #gielda #ekonomia #finanse
-Zrobienie i w c---a przez rekiny na górze
-Nakrecanie bańki i windowanie cen do nieprzytomności (coś na takiej zasadzie jak ludzie jeździli tłumami na stacje benzynowe niedawno,)
-Konsumpcja, r------------e hajsu, nakręcanie inflacji, wciąganie w to wszystkich innych ludzi.
-Potem histeria, pretensje do całego świata i negatywne ustawodawstwo, dalszy socjalizm i wyciąganie ludziom z kieszeni pieniędzy, żeby rozdawać
Ci co kupują pod inwestycje i pompują ceny nie będą mieli problemu, bo najczęściej kupują za gotówkę, lub pod najem który drożeje, ewentualnie przy trudnościach mogą pozbyć się nieruchomości bez start.
problem będą mieli przeciętni kowalscy którzy kupili sobie mieszkanie w którym mieszkają na kredyt!
fundusze i tak będą zbierać te mieszkania wiec podniesienie stóp nie obniży
Komentarz usunięty przez autora
Najwyżej dadzą takie kryteria dopłat, że i tak nikt ich nie spełni.