Aktywne Wpisy
JustJoinIT +21
Kiedy kupiliście swój pierwszy, własny komputer? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pytanie #pytaniedoeksperta #komputery #programowanie #technologia
#pytanie #pytaniedoeksperta #komputery #programowanie #technologia
cezargas +15
Pytanie do Warszawiaków.
Jadę na weekend z żoną do Wawy i chcielibyśmy gdzieś iść pobawić się. Znacie jakieś kluby dla osób 40+ ?
#warszawa
Jadę na weekend z żoną do Wawy i chcielibyśmy gdzieś iść pobawić się. Znacie jakieś kluby dla osób 40+ ?
#warszawa
Czy naprawdę nikt z tych, którzy z takim upodobaniem piszą o ruskich onucach, nie ruszy pustym łbem i nie zastanowi się, że wojny w dzisiejszych czasach wygrywa się także prowadząc odpowiedni PR? Zobaczcie jak gigantyczny, często decydujący wpływ na postrzeganie świata mają massmedia i to co w nich widzimy. Nie neguję, że ruscy mordują, gwałcą, kradną i bezprawnie najechali na obce państwo, ale czy w tej wojnie jest tylko jedna wersja wydarzeń i jest to wersja ukraińska?
Pierwszym potknięciem ze strony ukraińskiego PR była "wyspa węży" - jak się skończyło wszyscy wiemy. Od początku jesteśmy karmieni starannie przygotowanymi komunikatami i obrazami wojny, które mówią nam co mamy myśleć na dany temat. Jestem na 100% pewien, że kiedy wojna się skończy na jaw wyjdzie mnóstwo fejków wyprodukowanych na równi przez obydwie strony konfliktu. Świat nie jest czarnobiały.
#ukraina #wojna #rosja
Prawda nie zwycięży i nie pomoże nam. Ukraina straszy nas, my straszymy UE. Potrzebujemy w Ukrainie męczenników, bohaterów i mitów.
Prawda jest nie ważna, ważne są wyniki.
Dlatego każdy kto walczy z
Ludzie mają różne zasoby intelektualne, jedni łykają łatwiej, inni weryfikują, próbują rozstrzygnąć, czy coś mogło mieć miejsce, czy nie. I wtedy najbardziej #!$%@?ą tacy jak Ty, bo przyjdą i "łeee, #!$%@?, nie wierzcie w nic, każdy kłamie, ja poznałem
@g455: obawiam się, że wymyśliłeś sobie chochoła i bohatersko z nim walczysz.
Bo to zależy jeszcze o jakich sytuacjach mówisz. Jakoś nie widzę tego bezgranicznego zaufania chociażby w liczbę strat ruskich podawanych orzez stronę UKR. Ba! Nawet mam wrażenie, że większość zdaje sobie sprawę z tego, że może być
Komentarz usunięty przez autora
Co próbujesz sugerować? Że nie było wirusa, a obecnie na Ukrainie nie są prowadzone żadne działania wojenne? Albo, że strzelają, ale tylko na niby i się nie
@Boxcutter: dokładnie tak. Nagle pojawiła się cała masa "freethinkerow", którzy tworzą najbardziej absurdalne teorie, byle tylko "się wyróżnić".
Oczywiście że prowadzone są dwa przekazy - onucowy i jedyny słuszny. Na koniec powstanie setki książek na ten temat, które po kolei będą weryfikować informacje i dostarczać "fakty" na przyszłe lekcje historii.
Teraz istotne jest żeby jedyny słuszny przekaz (ukraiński) był jak najgłośniejszy. Za oczywistość powinno się przyjmować, że niektóre z nich to PR'owe fejki. Ważne że dzięki nim budowana jest nadzieja i wysokie
Drugą stroną tego medalu jest to, że gdy zdajesz sobie z tego sprawę jak wypuszczane są fejki pomieszane z prawdą, to żadna wiadomość nie robi na tobie wrażenia.