Aktywne Wpisy

Norskee +739
Ale złoto znalazłem dzisiaj XD
#heheszki #laptopy #serwiskomputerowy
https://maps.app.goo.gl/174M8ziAv9WpH3U76
#heheszki #laptopy #serwiskomputerowy
https://maps.app.goo.gl/174M8ziAv9WpH3U76
dexter1213 +303
#budowadomu
Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragniony dzień( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze pewnie za miesiąc będe miał dość, ale nikt mi nie zabroni się teraz cieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragniony dzień( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze pewnie za miesiąc będe miał dość, ale nikt mi nie zabroni się teraz cieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: IMG_9219
Pobierz

Jak ktoś wybierze kilkunastoletnią klasę premium i nie stać go na podstawowy serwis, to też się z niego śmieją...
ALE jak ktoś weźmie kredyt o oprocentowaniu zmiennym wykorzystując całą zdolność kredytową, to powinniśmy mu współczuć... I te argumenty - o mieszkaniu z mamusią, spłatą kredytu właściciela... Chciałeś mieć własne cztery kąty i spłacać swój kredyt to MASZ zgodnie z umową ¯\_(ツ)_/¯
#nieruchomosci
@JanuszAndrzejNowak: nikt, nie jest. To była ich decyzja, byli poinformowani o ryzyku i powinni je rozumieć. No ale alternatywa też nie była kolorowa, o to mi chodzi. Tak czy inaczej kredytobiorcy brali te kredyty świadomie więc jak ich miniratka dusi to na ich własne życzenie
I problem bo w okolicy się mega drogo zrobiło a zresztą nikt nie chce wynająć rodzinie z dziecmi i psem.
A tu dzieciaki już do szkoły chodzą. Praca jest niedaleko. I co teraz? Przeprowadzka na rogatki Warszawy... Słabo
@Poldek0000: A mój Brat wziął kredyt w najlepszym czasie i spłacił w pół roku...
Ceny wynajmu w Warszawie są już obsurdalne.
@ZmiksowanaFretka: A słyszałeś o wynajmie aut? Po co płacić za auto skoro zawsze można sobie wynająć i w------e? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@yhbgrobdoivbvwamsv: Ty sobie śmieszkujesz, ale to jest zajebista opcja jak ktoś niewiele jeździ. A co do wynajmu mieszkań, podczas pandemii, można było dość tanio wynajmować mieszkania przeznaczone dla turystów na powiedzmy miesiąc, przy pracy zdalnej można było sobie podróżować po Polsce, mieszkając często w centrum
@kipowrot: Oczywiście, że mam kredyt, nawet dwa, ale stać mnie je spłacić w ~pół roku i traktuje go jako kredyt obrotowy, bo lubię korzystać z taniego pieniądza i na nim zarabiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JanuszAndrzejNowak
Co ty p--------z? Jaka różnice komfortu? Różnica jest jedną. Albo sobie spłacasz kredyt albo obcemu spłacasz kredyt.
I bonus: jeśli właśnie skończyła Ci się umowa najmu to z zazdrością patrzysz na podwyżkę raty kredytu, bo ceny wynajmu to dopiero p----------o i jeszcze p--------i.
@yhbgrobdoivbvwamsv: Ty sobie śmieszkujesz, ale to jest zajebista opcja jak ktoś niewiele jeździ. A co do wynajmu mieszkań, podczas pandemii, można było dość tanio wynajmować mieszkania przeznaczone dla turystów na powiedzmy miesiąc, przy pracy zdalnej można było sobie podróżować po Polsce, mieszkając często w centrum
@yhbgrobdoivbvwamsv: Tak, tak, hotele... robotnicze( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Wiesz, w normalnych panstwach czyms normalnym jest kredyt na stalej stopie procentowej, a u nas dostaniesz max na 5 lat i w dodatku od niedawna dopiero banki takich udzielaja.
@Atx0937: Ja o jednym, Ty o drugim... A sprawdzałeś zdolność w "normalnych państwach"? Wiesz
Owszem, Ci którzy wpieprzyli się w kredyty hipoteczne w okresie niemal zerowych stóp, zakredytowując się pod korek podjeli decyzję samodzielnie.
Jednak naganiaczem był prezes NBP, premier rządu, rządowe media i poplecznicy. Trudno wątpić w kompetencje osób które rządzą krajem i monetą. Nawet jesłi to pisowskie miernoty.
@majk90: Problemy zawsze są złożone, ale zaufanie do władzy