Aktywne Wpisy
andbatros +161
Wrocarz +343
#powodz Byłem pomagać na wałach dzisiaj we #wroclaw . W sumie to w dwóch miejscach, trochę na Marszowicach przy slonecznym osiedlu, trochę w Leśnicy koło kładki. To jest niesamowite ile pracy wykonanej przez zwykłych ludzi jest marnowana przez absurdalny wręcz poziom braku koordynacji. Oto kilka spostrzeżeń:
- ludzie nie mają pojęcia jak układać worki z piaskiem, widziałem konstrukcje już na około metr wysokie, ktore można rozwalić jedną ręką
- praktycznie wszystko na oko, pospolite ruszenie gdzieś ktoś stara się zbudować w miarę ciągła linię z worków obok ziomek uszczelnia furtkę do ogrodu pomimo, że płot nie stanowi żadnej przeszkody
- rezerwiści z wojska nie potrafią ogarnąć pracy innych, sami mówią, że dowódca ich zostawił i gdzieś pojechał, kosmos co oni tam wyprawiali z tymi workami. Mój ulubiony cytat to " W tym domu to musi ktos z wojska mieszkac bo to krwa niemozliwe zeby tyle worków nakłaść przy jednym budynku". Jeden z nich też sobie złamał palec podając worek, nie wiem jak...
- służby, straż i ratownicy, top. Widać, że duże lepiej przygotowani na takie sytuacje niż rezerwa
- ciągłe braki, albo piasku albo worków albo sznurków do wiązania, worki wiązane czym się da, dziewczyny ogarniały nawet wstążki do prezentów
- ludzie nie mają pojęcia jak układać worki z piaskiem, widziałem konstrukcje już na około metr wysokie, ktore można rozwalić jedną ręką
- praktycznie wszystko na oko, pospolite ruszenie gdzieś ktoś stara się zbudować w miarę ciągła linię z worków obok ziomek uszczelnia furtkę do ogrodu pomimo, że płot nie stanowi żadnej przeszkody
- rezerwiści z wojska nie potrafią ogarnąć pracy innych, sami mówią, że dowódca ich zostawił i gdzieś pojechał, kosmos co oni tam wyprawiali z tymi workami. Mój ulubiony cytat to " W tym domu to musi ktos z wojska mieszkac bo to krwa niemozliwe zeby tyle worków nakłaść przy jednym budynku". Jeden z nich też sobie złamał palec podając worek, nie wiem jak...
- służby, straż i ratownicy, top. Widać, że duże lepiej przygotowani na takie sytuacje niż rezerwa
- ciągłe braki, albo piasku albo worków albo sznurków do wiązania, worki wiązane czym się da, dziewczyny ogarniały nawet wstążki do prezentów
Mirabelki i Mireczki mieszkający za granicą: ile zarabiacie, co robicie i jakie są wasze koszty utrzymania? Podzielcie się waszymi informacjami, doświadczeniami w tym wpisie. Możecie to z robić anonimowo przez anonimowe mirko wyznania :)
Najbardziej interesują mnie takie kraje jak #niemcy #szwajcaria ##szwecja #dania #austria #norwegia #belgia #luksemburg #holandia #uk czyli ogólnie bogaty zachód ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale jeśli mieszkacie w innym miejscu to proszę dzielcie się takimi informacjami :)
Ja jeszcze mieszkam w Polsce, nie żyje mi się źle, ale planuję w tym lub przyszłym roku wyjechać bo nic dobrego tu nie wróżę w tym kraju. Najbardziej interesują mnie koszty życia "klasy średniej", czyli odpada cebulaczenie na emigracji i życie z kilkoma osobami w pokoju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zachęcam was do dzielenia się informacjami i proszę o plusowanie tego wpisu dla zasiegu( ͡° ͜ʖ ͡°)
P.S. AMW żeby dać możliwość wypowiedzenia się w sposób anonimowy Mirabelkom i Mireczkom :)
#emigracja #pracbaza #praca #pracbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6249be85801f84c6805cd90a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez autora
Za mieszkanie place 500 Euro. Jedzenie i zakupy mieszczę się w 200-300 ojro. Szef powiedział, że jak nauczę się niemieckiego na poziomie komunikatywnym to mam szanse nawet na 3500 netto.
Ogólnie polecam każdemu rzucenie życia w Polsce i wyjazd do Monachium nawet w ciemno. Berlin, Hamburg, Kolonia i FFM też są super.
@kurczakos1 Nie
Komentarz usunięty przez moderatora
Aż tyle płacą? Matko Boska
Austria
60k € brutto
Automotive, Studia + 6 lat doswiadczenia w zawodzie odlewniczym
Tutaj dalej w zawodzie.
0
Zaakceptował: karmelkowa
Komentarz usunięty przez autora
Ja programista, 28 lat, 9000 CHF netto miesięcznie
Różowa testerka, 23 lata, 6500 CHF netto miesięcznie
Koszty życia z mieszkaniem 3k CHF.
Nie jest źle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W przeciwieństwie do poprzednich wpisów z d--y mówię jak jest.
Zarobki z dziewczyną równo €7000 net/msc (studia wyższe, praca w zawodzie). Mieszkanie 84m2 na przedmieściach (23km). €1060 wynajem, €50 parking podziemny, €25 parking zewnętrzyny, €220 czynsz, €40 internet, €50 prąd, €8 x2 komórka. Jedzenie €500+
Dokładnie wytłumaczyl to Dr ekonomi Zbigniew Dylewski w odcinku o Danii