Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirabelki i Mireczki mieszkający za granicą: ile zarabiacie, co robicie i jakie są wasze koszty utrzymania? Podzielcie się waszymi informacjami, doświadczeniami w tym wpisie. Możecie to z robić anonimowo przez anonimowe mirko wyznania :)
Najbardziej interesują mnie takie kraje jak #niemcy #szwajcaria ##szwecja #dania #austria #norwegia #belgia #luksemburg #holandia #uk czyli ogólnie bogaty zachód ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale jeśli mieszkacie w innym miejscu to proszę dzielcie się takimi informacjami :)

Ja jeszcze mieszkam w Polsce, nie żyje mi się źle, ale planuję w tym lub przyszłym roku wyjechać bo nic dobrego tu nie wróżę w tym kraju. Najbardziej interesują mnie koszty życia "klasy średniej", czyli odpada cebulaczenie na emigracji i życie z kilkoma osobami w pokoju ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zachęcam was do dzielenia się informacjami i proszę o plusowanie tego wpisu dla zasiegu( ͡° ͜ʖ ͡°)

P.S. AMW żeby dać możliwość wypowiedzenia się w sposób anonimowy Mirabelkom i Mireczkom :)

#emigracja #pracbaza #praca #pracbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6249be85801f84c6805cd90a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Mirabelki i Mireczki mieszkający za...

źródło: comment_1649002923NhxhwNNwuBQNuyKGcs51hk.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Ja mieszkam w Monachium, pracuje na magazynie i dostaje około 2500 Euro na rękę.

Za mieszkanie place 500 Euro. Jedzenie i zakupy mieszczę się w 200-300 ojro. Szef powiedział, że jak nauczę się niemieckiego na poziomie komunikatywnym to mam szanse nawet na 3500 netto.

Ogólnie polecam każdemu rzucenie życia w Polsce i wyjazd do Monachium nawet w ciemno. Berlin, Hamburg, Kolonia i FFM też są super.

@kurczakos1 Nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@AnonimoweMirkoWyznania: DE okolice Rostocku, mała firma, 5 busów jeżdżących w kółko. Koszt domu 120m3 125k euro. Koszta utrzymania wydają się trochę większe niż w PL. Zarobków nie będę zdradzał ale w pl musiałbym mieć 10-15 busów aby osiągnąć podobny dochód.
  • Odpowiedz
AluminiowyMichał: Pracuję jako operator CNC w Holandii, za pracę od poniedziałku do piątku mam na rękę ok. 3300. Mieszkamy we 3 w piętrowym domu za co nie płacę. Latam lub przyjeżdżam na każdy weekend do kraju, żałuję że tak późno się zdecydowałem na wyjazd.

Zaakceptował: karmelkowa
  • Odpowiedz
KowalskiEmigrant: Szwajcaria, inżynier z PhD + 7 lat doświadczenia w przemyśle (z czego 5 w Szwajcarii), 7-8k CHF na rękę, praca normalnie na etacie. Koszty życia (singiel bez dzieci): mieszkanie 2000, ubezpieczenie zdrowotne 300, jedzenie i inne podstawowe zakupy 1500 (nie stołuję się za bardzo na mieście), kom. miejska 100 (nie mam samochodu), czyli zostaje jakieś 3k miesięcznie, w tym kasa na wszelkie hobby i wycieczki jak wizyty w Polsce czy
  • Odpowiedz
PolnyŁobuz: okolice Monachium
W przeciwieństwie do poprzednich wpisów z d--y mówię jak jest.

Zarobki z dziewczyną równo €7000 net/msc (studia wyższe, praca w zawodzie). Mieszkanie 84m2 na przedmieściach (23km). €1060 wynajem, €50 parking podziemny, €25 parking zewnętrzyny, €220 czynsz, €40 internet, €50 prąd, €8 x2 komórka. Jedzenie €500+

Zaakceptował: karmelkowa
  • Odpowiedz