Wpis z mikrobloga

#gotowanie #mirabelkopomusz
Czy macie/korzystacie z airfryera? Polecacie? Czym różni się od pieczenia?
Szukam czegoś do szybkiego smażenia warzyw bez tłuszczu do pracy i jestem ciekawa bo chyba to urządzenie robi się popularne.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daddyissues_: Ja mam air fryer oven idea ta sama tylko ze jest to wielkości mikrofalówki.
Warzywa w tym wychodzą chrupiące, tłuszczu nie trzeba używać do większości potraw ale na przykład falafele nie wyszły bez oleju i trzeba było jednak trochę je posmarować jakaś oliwą.
Uważam to za najlepszy zakup do domu jaki poczynilam. Na poczatku trochę mnie to wkurzało bo nie umiałam tej maszyny wyczuć. Nie wiedziałam jaka temperaturę nastawić
  • Odpowiedz
  • 1
@daddyissues_ ja mam taki z blaupunkt, chyba ok 350 zl za niego dałam, jedyne co bym teraz zmieniła, to wzięłabym taki z kwadratowym pojemnikiem (ja mam okrągły i czasami muszę porcjować jedzenie żeby jakoś sensownie to ułożyć). Co do smaku nie czuję różnicy, a robiłam już sporo rzeczy. Bałam się, że np kurczak będzie suchy, ale wychodzi pyszny. Czasowo też zdecydowanie lepiej - samo nagrzanie piekarnika to kilkanaście minut, podczas których
  • Odpowiedz