Wpis z mikrobloga

Przejrzałem sobie tego reddita dot. Invisalign - świetne efekty tam ludzie maja stad moje pytanie brzmi. Rozumiem ze te nakładki również poprawiły by moja wadę zgryzu (dosyć duża)? Jest ktoś w stanie podzielić się łącznymi kosztami rocznego/ 2letniego leczenia przy tych nakladkach? Oraz czy sam status lekarza ten „diamentowy” zapewnia mi ze lekarz będzie znał się na rzeczy? Bo często maja te statusy ale bez konkretnych opinii. Oraz czy w tej metodzie leczenia może być tak ze żeby po leczeniu mogą się krzywic lub wrócić do pierwotnej wady - jak w przypadku aparatu ortodontycznego? Aha i jak to wyglada gdy przedłuża się czas badania niespodziewanie, dawaja więcej nakładek na ich koszt?

#aparatnazeby #aparatortodontyczny
#invisalign
  • 7
  • Odpowiedz
@Dustaf1: Diamentowy status świadczy, że lekarz jest już doświadczony, chociaż oczywiście najlepiej wybierać tych z samej góry bo są różne poziomy diamonda, zwłaszcza jeżeli wada jest duża. Całkowity koszt leczenia pewnie trochę różni sie od miejscowości ale orientacyjnie przygotuj się na 17-20k zł.
Po każdym leczeniu zęby chcą wrócić na stare miejsce więc zawsze masz aparat retencyjny, podtrzymujący efekt leczenia ale nosisz go np tylko na noc.
  • Odpowiedz
@Cinzano: W tym 17-20k mamy wszystkie wizyty w cenie? Co ile są takie wizyty, i co jeżeli przedłuży się noszenie tych nakładek - ja dopłacam? I co sądzisz o tym jak ktoś ma diamonda, ale zbytnio nie widze konkretnych opinii o leczeniu tymi nakładkami u niego. Powinien być okej?
  • Odpowiedz
@Dustaf1: tak jest to całkowity koszt i nie płacisz za dodatkowe wizyty chyba, że jest wymagana wizyta u innego lekarza.
Z diamondem raczej powinno być OK ale nikt Ci w internecie nie da na to pytanie odpowiedzi. Po prostu wybierz najbardziej doświadczonego lekarza. Z jakiego miasta jesteś?
  • Odpowiedz
@Dustaf1: ja porównywałem invisilign(firma z USA) z dr smile (firma z DE). Generalnie to większość wyglada identycznie. W obu przypadkach ortodonta nie planuje leczenia. W przypadku dr Smile wizytę masz tylko wtedy, gdy sam uznasz, że coś jest nie tak. Cena dr smile to 8-12tys. jako calkowity koszt leczenia. Invi między 18-22tys. Jeśli masz pytania o DrSmile to chętnie odpowiem. Wrzucam kod na -750pln, sam szukałem jak chciałem zamówić: NAQP1BD8
  • Odpowiedz