Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak to było? "znaki dla rowerzystów nie mają sensu bo i tak na nie nie zwracają uwagi"? "przecież jako rowerzysta praktycznie zawsze mam pierwszeństwo"? "przecież dbam o środowisko to mam zawsze rację"? "winni są ci w puszkach"?

@puexam: przecież nikt tak nie mowi, a znaki dla rowerzystów są - to są te same znaki, co dla samochodów, obowiązuje ich ten sam kodeks. A że część z nich jeździ jak debile
  • Odpowiedz
@puexam: @sargento: na fotach widac jeszcze sluchawki, wiec pewnie przejechal na pale nie obracajac sie do tylu. Dwa, ze tam jest taki zajebisty przejazd dla rowerow ktory widac na foto: https://gazetawroclawska.pl/tragiczny-wypadek-we-wroclawiu-rowerzysta-wpadl-pod-tramwaj-nie-udalo-sie-go-uratowac-zdjecia/ga/c16-16155139/zd/55447663 niby zgodny z przepisami, ale nie wiem kto tam na to wpadl, nawet stanac rowerem nie ma gdzie, zeby sie do ruchu tam wlaczyc alboprzejechac przez ulice.
  • Odpowiedz
@zgredinho: z wykopu

serio, jeszcze w tym miesiącu się kłóciłem z jakimś człowiekiem tutaj który stwierdził że znaki "ustąp pierwszeństwa" na drodze rowerowej przy skrzyżowaniu Kukuczki/Borowska nie są dla rowerów BO ROWERZYSTÓW NIE OBOWIĄZUJĄ ZNAKI ANI SYGNALIZACJA
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: o, dodali zdjęcia, więc to faktycznie tak jak podejrzewałem przy Piławskiej (a nie przy hali Gaj jak było napisane w artykule)

tak, tamten przejazd rowerowy jest delikatnie mówiąc słaby i trzeba ogarniać przejeżdżając tamtędy rowerem...
  • Odpowiedz
@sargento: widzę, że się odpaliłeś z fikołami. Słuchawki w aucie nie stanowią dla ciebie takiego zagrożenia, jak na rowerze z prostego powodu - na rowerze nie siedzisz w samochodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ogau: taki rozpędzony kamaz jest lżejszy od tramwaju ale może cię nieźle zmasakrować. A i był tutaj jakiś koleś który zapierał się że nie słyszał bojowego wozu straży pożarnej, bo mu radio n----------o w autku.
  • Odpowiedz
@sargento: nie będę się z tobą kłócił, bo nie masz nawet cienia racji w tym temacie i usprawiedliwienie jeżdżenia w słuchawkach rowerem jest po prostu idiotyczne
  • Odpowiedz
@Ogau: Panie. Rowerzyści potrafią jeździć ze słuchawkami z włączonym ANC, żeby lepiej muzyki się słuchało. Nie wytłumaczysz, że ok jedź sobie w słuchawkach, ale po parku albo wałach gdzie szansa na jakieś zdarzenie jest niewielka.
Potem właśnie jest zawsze wstawienie obrazka z kierowcą w aucie. Tylko co z tego, że w aucie masz poduszki i chroni cię sztywność nadwozia.

@puexam: Bo to kolejne miejsce we Wrocławiu gdzie zrobiono
  • Odpowiedz
Nie wytłumaczysz

@Darth_Gohan: dlatego odpuściłem, bo kopanie się z koniem nie ma sensu. Rowerzysta ginie przez słuchawki na uszach, a ktoś uważa za sensowne wrzucenie foty z typem w słuchawkach w aucie xD
  • Odpowiedz
@menmikimen: jak tak się zastanowisz to zauważysz że gdy to pisałem to jeszcze żył ale w sumie dobrze że napisałeś bo miałem napisać na ten temat kolejny post
  • Odpowiedz