Wpis z mikrobloga

@nieocenzurowany88:

Też tak macie, że jak jedziecie do biura to jesteście mniej efektywni niż pracując w domu?

Tak właśnie jest. Zdalnie to raz na jakiś czas jedynie na Mirko zajrzę poscrolluję, jakiś wysryw napiszę, a resztę czasu pracuję. W biurze z kolei, a to rozmowa przy kawusi, a to ktoś mema pokaże i się dyskusja zaczyna, a to ktoś przyjdzie bo coś chce i robota stoi. Znacznie wydajniej mi się
  • Odpowiedz
@nieocenzurowany88: uwielbiam pracę w domu zwłaszcza, że przy moich dolegliwościach jelitowych dojazd do pracy i wbijanie punktualnie na spotkania to była katorga. Niestety mój pracodawca nie podziela tego zdania. Zdecydowali się na HO tylko dlatego bo wyskoczył covid. Ale góra jak mantrę powtarza jak wspaniale jest widzieć się na żywo i jak poprawia to efektywność pracy.

Wczoraj mnie rozwaliło jak menago na moje zarzuty, że nikt nie chce mi udzielić
  • Odpowiedz
@RHarryH: "jak wspaniale jest widzieć się na żywo i jak poprawia to efektywność pracy"

O to to. Jakbym słyszał prezesa w firmie w której pracuję. "Dobrze jest się zobaczyć", "dobrze, że wreszcie się widzimy" i pierdzielenie, że praca w biurze "integruje zespół" no jakbym słyszał sprzedawcę garnków albo jakiegoś głąba psuedokołcza z Insta.
Bardzo się czuję zintegrowany na openspace, gdzie plecy w plecy mam dział obsługi klienta, gdzie siedzą na
  • Odpowiedz