Aktywne Wpisy
LewCyzud +564
Jak chcecie ochrony planety to przestańcie wydawać co rok nowy telefon i wprowadźcie program łatwej wymiany baterii ( ͡° ͜ʖ ͡°) a nie sobie mordę wycieracie ekologią bedac jednocześnie najwikeszym trucicielem spośród spółek technologicznych
#apple
#apple
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mirki, mam 32 lat i chciałbym być przez całe życie być samotny.
Obecnie udaje mi się to. Ale pytanie, czy do końca życia taka passa będzie trwała? Bardzo boję się związku, boję się odpowiedzialności wynikającej z tego tytułu a utrzymanie rodziny to dla mnie zadanie przy którym jestem przekonany, że absolutnie temu nie podołam. Rodzina zauważyła to i nawet nie pytają mnie o to, czy znajdę sobie dziewczynę. Ponieważ odczuwają, że nie jestem takim związkiem zainteresowany.
Rozważałem w związku z tym pójście na księdza ale to akurat nie wchodzi w grę. Przekłamana instytucja odnośnie Prawdy o Panu Bogu. Chociaż wtedy już by mi nikt o to głowy absolutnie nie zawracał i miałbym w tym temacie spokój do końca życia.
Niestety uważam, że samotność prędzej czy później u mnie się skończy :( z tego co widzę - tylko 4% osób po 40 to kawalerowie/panny. Gdzie zapewne są to osoby które nie chcą brać ślubu albo o innej orientacji seksualnej. A tacy co chcą żyć samotnie? Bardzo w to wątpię... :(
To jest najgorsze - człowiek chciałby być wolny i mieć wolną głowę do końca życia. A tu nagle ciach i zapewne życie ułoży się tak, że po 40 gdy ktoś ma prawidłową orientację seksualną albo nie weźmie ślubu - będzie miał dziewczynę która zaburzy poniekąd moją tymczasową strefę komfortu. Zazwyczaj jak do tej pory odmawiam dziewczynom związku. Konsekwencje? Nękanie, opowiadanie na mój temat 'naciąganych' bajeczek które fakt - są prawdziwe, ale są bardzo podkoloryzowane na moją niekorzyść, plotkowanie. Ale cóż - pocieszam się jedynie tym, że tego typu toksycznych zachowań nie doświadczam w związku a poza. Jednak to też trochę boli i najlepiej nie chciałbym tego ponownie przeżywać.
I nie - nikt mi nie wmówi, że to tylko taki pojedynczy przypadek. Niestety - jak dotychczas miałem tak z każdymi kobietami. Życie również powoduje tak, że nawet nie szukając można sobie znaleźć kogoś w przypadkowych okolicznościach i to bez starania się. Przynajmniej tak jest u mnie.
Dlatego co robić? Niby problem prosty, ale może różowe paski doradzą mi w tym temacie co mogę zrobić aby przy odmawianiu związku zranić tą dziewczynę jak najmniej aby nie paliła za mną mostów? A niebieskie? Jak to jest umieć być samemu?
#przegryw #kiciochpyta #zwiazki #seks #randki #randkujzwykopem #oswiadczenie #po30 #zalesie #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #blackpill #redpill
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62377321aa6ba135ae4e028d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz? xD Załóżmy zresztą, że piszesz poważnie - odpowiem, bo sam jestem w zbliżonym położeniu, chociaż mam zupełnie inne widki.
*
Jesteś mężczyzną i chcesz pozostać samotny? Przecież to kuźwa najprostsza rzecz pod słońcem xD. Kobiety są tak zbudowane i zaprogramowane, że to ty musisz je podrywać
Pytanie moje było inne. A jeżeli uważasz, że ludzie się kochają to chyba masz 16 lat, albo max 25 lat.
Zaakceptował: karmelkowa
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: 1. nie chciałbyś, bo to jest sprzeczne z ludzką naturą. To co robisz to wołanie o pomoc i utwierdzanie się w błędnych przekonaniach wbrew temu co mówi ci sumienie, podświadomość, świadomość, a nawet ciało w sposób fizyczny.
2. Co do pytania, wystarczy żebyś
Komentarz usunięty przez moderatora
Jasne - takie potrzeby są. Tylko miłość jest jak papieros - niby papieros jest potrzebny i przyjemny ale na dłuższą metę niestety szkodzi. Tak samo tu wygląda miłość. Niestety nie jest
@AnonimoweMirkoWyznania: porównać jedną z podstawową potrzeb psychiczno-fizycznych, uwarunkowaną naszą budową, naturą, psychiką kształtowaną przez tysiąclecia z paleniem papierochów, #!$%@? ziomuś xD
To tak jakbyś powiedział "od dzisiaj nie pije wody i będę się
@OrkWojownik:
@sikalafou: Dziś? Dziś?! Może 1000 lat temu, gdy ludźmi kierowały bardziej pierwotne instynty, można było sprawdzić wszystkich do jednego mianownika. Dziś jednak świadomość jest dużo większa i żyjemy w rozwiniętym świecie, co pozwala nam na kontrolowanie pierwotnych potrzeb. To czy chcemy być z kimś czy nie, to nasz wybór,
@Nitro_Express: od dzisiaj nie piję wody i nie robię kupy, bo żyjemy w rozwiniętym świecie i żaden instynkt
@Nitro_Express: powiedz to swojemu namiocikowi 13 centymetrowemu rano ( ͡° ͜ʖ ͡°). On nie stoi dlatego żeby sobie pomachać na wietrze tylko domaga się pusi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodajmy do tego fakt, że nie jesteśmy zwierzętami i składamy się z ciała i ŚWIADOMOŚCI, która powoduje, że potrzeby mentalne są niemalże tak samo ważne jak fizyczne. Powiedz
@Nitro_Express: możemy (częściowo), ale to będzie prowadziło do naszego samozniszczenia tak naprawdę (psychofizycznego).
To jest robienie samemu sobie krzywdy i działanie WBREW naturze. Jeżeli coś jest ukształtowane przez tysiące lat to nie możesz tego zmienić w jedno pokolenie xD
Po prostu uważam, że w dzisiejszym świecie życie w pojedynkę nie powinno być rozpatrywane jako zaburzenie. Bo nie musimy się mnożyć na potęgę i możemy pojedynczo zmieniać nasze zaprogramowanie.
Nie wiem, czy dobrze przekazałem o co mi chodzi.