Wpis z mikrobloga

@Mistrzrozkimnki: to dosyć logiczne przecież Kaczyński nie robi nic z dobroci serca tylko musi mieć w tym swoją korzyść. Kacapia czy za rok czy za 10 lat pójdzie dalej i to jest pewne a teraz jest idealna szansa żeby zrobić ostateczne rozwiązanie kwestii rosyjskiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mistrzrozkimnki z całą moją nienawiścią do PiSu zgadzam się z tym założeniem. Jeśli Rosja wygra, a wygra i sankcje jej nie zniszczą, a nie zniszczą to mają już drogę w jedną stronę, w stronę kolejnych ataków i wyzwalania.
  • Odpowiedz
@Mistrzrozkimnki: No i ma rację. Berlin i Paryż wybierają opcję „dopiero gdy zaatakują jakieś państwo NATO, to się będziemy martwić”. My niestety jesteśmy wschodnią flanką, i musimy za wszelką cenę nie dopuścić, żeby do tego ataku kiedykolwiek doszło, bo to nas zrównają z ziemią.

Założenie, że Putin poprzestanie na Ukrainie jest naiwne, 75% Rosjan popiera kolejną "operację specjalną", tym razem w Polsce. Rosja liczy, że NATO nie odpowie całym swoim
  • Odpowiedz
on naprawdę wierzy w te przepowiednie jego brata, że Putin i jego otoczenie to samobójcy, którzy pójdą na wojnę z NATO

@CzaryMarek: Ty chyba z tych wykopkow co nie wierzyly w wojne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz leci to samo, "nie bedzie zadnej wojny z NATO, do tego potrzeba wielkich sil, to sie nie kalkuluje, Putin to nie wariat"

Nie wiem ile takich wypowiedzi
DorodnyWieprz - > on naprawdę wierzy w te przepowiednie jego brata, że Putin i jego o...

źródło: comment_1647725084jnhopdiukTJh4TOJsG6gg6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Dorodny_Wieprz: No i widzisz, ładnie przewidziałem, że inwazja to kretynizm, a to że to się wydarzyło świadczy tylko o tym, że albo Putin nie miał takiej wiedzy jak ja, albo miał taką wiedzę, ale nie rozumiał, że to się nie opłaca.
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: rosja wie że w najbliższym czasie chiny będą walczyć o dominacje z usa. Nie koniecznie militarnie dlatego putin wie że prędzej czy później będzie ważny dla obydwóch stron. Tak działa polityka i jak tylko rosja podskoczyła to usa zaczęło rozmowy z Wenezuelą czy Iranem. Rosja poczeka aż usa samo będzie chciało współpracy.
  • Odpowiedz
@Mistrzrozkimnki: moim zdaniem powód jest jeszcze jeden. Pomimo otoczki informacyjnej o ukraińskich sukcesach Rosja posuwa się powoli do przodu i dochodzimy do dwóch możliwych rozwiązań konfliktu:
1. wprowadzamy na zachód Ukrainy siły pokojowe NATO i tym samym Ukraina dzieli się na wschodnią część z marionetkowym rządem proputinowskim i zachodnią z rządem proeuropejskim. Wiąże się to z ryzykiem eskalacji konfliktu, ale z drugiej strony Rosja jest póki co wstrzemięźliwa w stosunku
  • Odpowiedz
@CzaryMarek: rosja zrobi wszystko żeby zrealizować swoje cele dlatego polityka polski powinna czy ue powinna jej to uniemożliwiać. Pierwszym i ostatnim argumentem jest silna armia. Nie wydaje mi się żeby rosja miała plan co dokładnie zrobi przez najbliższe lata. Wojna to narzędzie i rosja zawsze z niego korzystała więc raczej nie zmienili przyzwyczajeń niż coś wybrali. Sytuacja na ukrainie pokazuje że militarnie rosja ma wiele problemów żeby wykorzystać swój potencjał.
  • Odpowiedz