Wpis z mikrobloga

Im więcej lat mi mija z mojego życia bardziej się utwierdzam, że #blackpill to czysta rzeczywistość i gorzka prawda na tym łez padole. Masa przykrych przeżyć i porażek miłosnych potwierdzają wszystko to co było pisane. Romantyczna miłość to jedna wielka iluzja stworzona przez jakichś kukoldów. Wszystkie relacje międzypłciowe są oparte na pożądaniu. Jeśli już jakimś cudem poznasz jakąś kobietę, otworzysz się przed nią i co gorsza staniesz się dla niej przyjacielem - to koniec. Z mitycznego friendzona wyjście praktycznie nie istnieje. Jeśli nie przyciągniesz kobiety wyglądem to nie przyciągniesz ją niczym innym bo tak zwyczajnie działa biologia. Kobieta nigdy nie poczuje szczerego pociągu do miłego faceta który się przed nią otworzył. Zawsze będzie go traktować jak dobrego przyjaciela a nie potencjalnego partnera. Zawsze będzie wolała wybrać tego zimnego s--------a który dostarcza wrażeń. Obrzydliwe jest to jak bardzo płytkie i denne są relacje międzyludzkie kiedy zrozumie się ich mechanizmy od podstaw. Obrzydliwe jest kiedy uświadamiasz sobie że o całym twoim szczęściu życiowym decyduje kawałek mięsa pod postacią twojej mordy i obrzydliwe jest to jak bardzo prymitywne instynkty rządzą naszym umysłem. Kiedy już poznasz jakąś kobietę i wydaje ci się że to jest ta jedyna która cie rozumie i chcesz jej wyznać coś więcej to pewnie się grubo przeliczysz bo w jej oczach będziesz tylko zwykłym przyjacielem. Przestałem już chyba wierzyć w cokolwiek i jakąkolwiek poprawę sytuacji w tym szambie zwanym rynkiem matrymonialnym. Romantyczną miłość z bajek Disneya to można sobie wcisnąć między żarty a bycie miłym i przyjacielskim kobiety traktują prędzej jako oznakę słabości niż coś dobrego, w ich oczach będziesz tylko beciakiem. Nawet jeśli jesteś przystojny, atrakcyjny i możesz mieć kobiet na pęczki to co ci z tej miłości i związku na resztę życia skoro żyjesz ze świadomością że twoja "druga połówka" jest zasadniczo z tobą tylko ze względu na twój wygląd a nie to kim naprawdę jesteś? Rzygam już tym wszystkim, człowiek by tylko chciał obudzić się w jakiejś alternatywnej rzeczywistości gdzie wszystko jest inne. Moją jedyną radą dla was jest to, że jeśli już przełknęliście czarną pigułkę i weszliście w bagno gorzkiej prawdy to odpuście sobie jakiekolwiek szukanie kobiety i miłości (o ile nie macie szkaradnej mordy) bo tylko się rozczarujecie.

#blackpill #przegryw #tfwnogf #logikarozowychpaskow #zwiazki #p0lka #samotnosc #gehenna #przemyslenia
Fekalny_okuratnik - Im więcej lat mi mija z mojego życia bardziej się utwierdzam, że ...

źródło: comment_1647563434VNdcb3SseTM7Mq8q5KkMg7.jpg

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elena-mary: Temat ciągle wałkowany bo większość z tych przegranych wykopków ma serce spragnione miłości,bliskości... tych sfrustrowanych stricte "nieruchaniem" myśle,że jest tutaj mniejszość.Rozpisują się bo jeszcze podświadomie wierzą,walczą,marzą.Chłód nie jednego tutaj w końcu dopadnie,prawdopodobnie po 30,35 roku życia.Przestaną tak często się rozpisywać bo staną się martwi uczuciowo.Nikomu tego nie życze,sam jestem martwy (niby spoko - wolność od tej presji) ale czy jest to faktycznie takie lepsze - wątpie
  • Odpowiedz
@Atencyjna_K: zgadzam się, że niektórzy mają w życiu gorzej ale słabe jest winienie za wszystko kobiet.
To tak jakby cisnąć po pracodawcach, że nie chcą na stanowisku kierowniczym zatrudnić mietka po podstawówce. No takie jest życie... jedni są biedni, inni są schorowani, ktoś jest brzydki a wielu jest głupich.
  • Odpowiedz
@Atencyjna_K: To jest wyjątkowo paskudna sprawa. Dobrze że jeszcze w cokolwiek wierzą i jeszcze mają jakieś nadzieje, bo najgorzej jak sobie wkują że nie mają żadnych szans na rynku matrymonialnym. To może nawet doprowadzić do myśli samobójczych. Aktualnie ja już w wieku 42 lat dałem sobie w zasadzie spokój choć jeszcze nie tak dawno temu spotykałem się parę razy z koleżanką na zasadach FWB a o stałym pełnoprawnym związku to
  • Odpowiedz
@elena-mary: Problem polega na tym że nawet jeśli jest to właściwe stanowisko to pracodawcy będą wybrzydzać bo mogą przebierać w ofertach i na rynku matrymonialnym jest podobnie. Sprawa jest dużo bardziej złożona, portale randkowe jako że to biznes będą skutecznie blokować możliwość poznania partnerki i stworzenia trwałego związku. Poza tym partnerki na całe życie i tak szuka się w naszym kraju w kręgach znajomych. To jest problem systemowy.
  • Odpowiedz
zgadzam się, że niektórzy mają w życiu gorzej ale słabe jest winienie za wszystko kobiet.

@elena-mary: Clue tego całego "pillowego" zamieszania jest właśnie FAKT,że to jest wina biologii KOBIET co zarazem winą do końca nie jest - tutaj wchodzi temat rzeka w postaci wielkiego miksu biologii,czynników środowiskowych,wychowania kobiety w danej kulturze.Kobieta to emocjonalne stworzenie nakierowane w życiu przyziemnością w 99%.Wpisane ma w ciele i mózgu macierzyństwo i opiekę nad potomstwem,poszukiwanie
  • Odpowiedz
@Atencyjna_K: tu się już nei zgodzę.
Jakby role się odwróciły i faceci mieli więszy wybór to decydowaliby się na związek z tymi ładniejszymi, młodszymi, mądrzejszymi czy lepiej wykształconymi kobietami. Każdy mając wybór weźmie lepszą opcję - w przeciwnym razie bylibyśmy masochistami.
Wiadomo, że obie płcie chcą potomstwa i oczywiście, że decydując się na nie każdy patrzy na inne cechy czy zasoby - taka nasza natura.
  • Odpowiedz
@Fekalny_okuratnik: Przyczyny problemów na tym obrazku jakoś mnie nie przekonują. Friendzone to raczej efekt braku rytuału godowego a Friends With Benefits może być spowodowane obawami jednej ze stron lub obu stron by wejść w coś poważniejszego czyli związek. Nawet będąc atrakcyjnym i z dobrą osobowością (cokolwiek by to nie znaczyło) można być na Friendzone albo Friends With Benefits. Gdzie na tym obrazku umiejętności społeczne które mogą mieć bardzo istotne znaczenie
  • Odpowiedz
Każdy mając wybór weźmie lepszą opcję - w przeciwnym razie bylibyśmy masochistami.

@elena-mary: najzabawniejsze jest właśnie to,że ci zli mężczyzni zazwyczaj kochają jedną kobietę i wcale nie najpiekniejszą (nie może odpychać fizycznością - to fakt),mężczyzna chciałby mieć partnerkę do jednej drużyny życiowej taką która w łóżku da mu przyjemność,intelektualnie nie będzie pusta.Gdy takie czynniki są spełnione mężczyzna nie szuka piękniejszych,chodzi dumnie i czeka by po pracy działy się miłe rzeczy.Tyle,że
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Atencyjna_K: tu się już nei zgodzę.

Jakby role się odwróciły i faceci mieli więszy wybór to decydowaliby się na związek z tymi ładniejszymi, młodszymi, mądrzejszymi czy lepiej wykształconymi kobietami. Każdy mając wybór weźmie lepszą opcję - w przeciwnym razie bylibyśmy masochistami.

Wiadomo, że obie płcie chcą potomstwa i oczywiście, że decydując się na nie każdy patrzy na inne cechy czy zasoby - taka nasza natura.

@elena-mary: Ty kompletnie
  • Odpowiedz
@daro1: "Blackpill - nigdy nie znajde partnerki" tak na prawdę to był jeszcze nie tak dawno dla 10% użytkowników tego tagu.Każdy mógł sobie znaleść partnerkę (oczywiście nie zawsze tej "klasy" jaką by się chciało).Obecnie faktycznie drastycznie się to zmienia,poziom trudności rośnie co roku o pare procent.Wielu tutaj pewnie by znalazło kogoś nawet i teraz,tyle,że nie widzą w tym sensu.Model zdrowego związku totalnie się sypie.Ja osobiście wolę być sam mimo,że mam
  • Odpowiedz
tylko czekałem aż jakaś różowa tutaj wpadnie i nasra. Za takie spłycenie tematu i tego o czym OP pisze zasługujesz na medal w robieniu fikołków. Ale czego innego się spodziewać po kobiecie, szczególnie na wykopi

@Grash-Varrag-Arushat: przecież ona napisała prawdę. Co jest nieprawdziwego w tym, że ludzie pierwsze co, to przyciągają się na podstawie wyglądu?. Przecież tak było od początku istnienia człowieka.

Mam rozumieć, że przegrywy oczekują kobiet min 7/10,
  • Odpowiedz
no a dla mnie żałosne jest to kółeczko wzajemnej adoracji.. wszystkie bay zue, gupie i tylko na chadow lecą a dobry wykopek, który w ogóle nie patrzy na wiek czy wygląd wiecznei samotny :D

Jak baby są takie tragiczne to po co sobie nimi zawracać głowę i pisać tysiące postów dziennie?

@elena-mary: oni zakłamują rzeczywistość. Wystarczy wyjść z domu i zobaczyć jak wyglądają zwykłe pary, ale dla nich jak czadem
  • Odpowiedz
@defkor: Zawsze chciały ale w granicach rozsądku.Teraz faktycznie nieco im od*****o. Świnki 3/10 celują w 8,9,10.Wybrzydzają strasznie.Obie strony mają tutaj swoje racje.Taki blackpillowiec 6/10 spotykając się z Kasią Kutasią 3/10 dostaje friendzone bo "za mało ładny" - to są co raz częstsze przypadki :P
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Grash-Varrag-Arushat: przecież ona napisała prawdę. Co jest nieprawdziwego w tym, że ludzie pierwsze co, to przyciągają się na podstawie wyglądu?. Przecież tak było od początku istnienia człowieka.

@technojezus: Gdzie temu zaprzeczyłem?

Mam rozumieć, że przegrywy oczekują kobiet min 7/10, a sami wygladają jak jakieś 1-3/10?, a w swojej lidze nie szukają, bo jak to ja mam mieć
  • Odpowiedz
@Atencyjna_K: Wątpię żeby mężczyźni wybierali takie życie myśląc w kategoriach zdrowego rozsądku i dlatego że dziś związki się sypią to ich może spotkać to samo. Jak ktoś ma realne szanse na znalezienie partnerki to tylko głupi by ich nie wykorzystał. Jak są jakieś obawy i pozakładane simlocki w psychice które uniemożliwiają wejście w poważne relacje to biorą się z dzieciństwa albo są jakieś traumy z przeszłości. Obawiam się że dzisiejszy
  • Odpowiedz
@Atencyjna_K: no dobra ale lepsza opcja nie oznacza najlepszego giga chada tylko porpostu faceta, który się danej kobiecie podoba. Mój mąż też jest daleki od perfekcji ale mi się podoba i jest pożądanie.
Słąbe jest to gadanie, ze to kobiety psują związki no ale widzę, że wielu panów w ten sposób lubi zakłamywać rzeczywistość.
Może moja rodzina jest jakaś dziwaczna ale zarówno u rodziców czy kuzynostwa związki są normalne i
  • Odpowiedz
@JediKnight: nikt o zdrowych zmysłach by się nie pastwił nad kobietami z powodu,że mają jakieś gusta co do wyglądu.Problem gdy wymagania są skrajnie wysokie i wypaczone popkulturą.Zaś w kwestii charakteru(co raz bardziej patologiczne warianty są bardziej pożądane.Jeżeli mężczyzna ma być s---------m,ruchaczem,bandziorem - do tego mają mężczyzni dążyć? To patusy powinny się wstydzić,że są patusami a nie spokojni,stabilni romantycy wstydzić,że mają uczucia wyższe.
  • Odpowiedz