Wpis z mikrobloga

@DelPierdo nie tłumacz propagandy. Tam się dzieje tragedia ale ta tragedia jest kolorowana na wszystkie strony. Milion zabitych ruskich, gazylion zabitych Ukraińców 400 samolotów
  • Odpowiedz
@czuczer: ty myślisz, że ten teatr jest w miasteczku gdzie wszystko jest ok?
tam nie ma prądu, wody i oczekujesz policzonych zabitych sekunde po opublikowaniu zdjęcia z zewnątrz? nie kumam
  • Odpowiedz
@JanParowka: Tam był schron. W podziemiach teatru był zbudowany schron przeciwbombowy, który po prostu wytrzymał. Ci ludzie nie siedzieli na strychu teatru.
  • Odpowiedz
@Megasuper: może dlatego, że w szpitalach ludzi pochowali w korytarzach, z dala od ścian zewnętrznych i okien,gdybyś oglądał relacje jakąkolwiek że szpitali to byś wiedział. Poza tym chciałam dodać @JanParowka na szczęście nikt nie zginął, ale budynek, który pewnie był zabytkiem, ośrodkiem kultury już nie nadaje się do użytku. Atakowanie takich miejsc to jedna z gorszych obrzydliwości wojny, miejsca charakterystyczne, ważne dla kultury, urzędy, kościoły, teatry.
  • Odpowiedz
Dziś - nikt nie zginął.

@JanParowka: Nasze media pod względem narracji pro Ukrainskiej w sumie zaczynają się nie różnić od radzieckich. Dziś też krąży fotka tego super statku ruskiego wpływajacego do portu - co to go dzielni Ukraincy po ciemku zatopili z rzucając kamieniami czy innym gównem.

Pod względem narracji mediów ten konflikt zaczyna przypominać cyrk propagandowy. #tvn to buduje dramaty jak z nową pandemia, tylko już nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JanParowka: no mnie też to wkurzyło, gdy oglądałem Kropkę nad i przedwczoraj. Z każdą wypowiedzią Olejnik lista potencjalnych ofiar rosła. Najpierw było dwieście, potem tysiąc, a pod koniec programu mówiła już o ponad tysiącu osób w środku. Oczywiście bestialstwo Rosjan nie zna granic jednak naprawdę jest na tyle złych wiadomości, że nie trzeba już na siłę szukać sensacji i dramatu.
  • Odpowiedz