Wpis z mikrobloga

Jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak Biden rozgrywa od początku całą sytuację z #rosja i #ukraina
Począwszy od amerykańskiego wywiadu, który działa od początku po wczorajsze 800mln $.
Sankcje też są nie byle jakie, nie mogę się doczekać kiedy kacapy otworzą giełdę i ogłoszą gospodarczą zagładę.
USA dostrzegły, że to ponad przeciętna okazja do zniszczenia gospodarczego, odwiecznego wroga i robią to elegancko ( ) ropa z Iranu? Piękna zagrywka.
Jak dalej będzie to tak wyrachowane i cwane to wiedzą, że zostaną jedynym mocarstwem na ziemi.
Dodatkowo zarobią miliardy na odbudowie Ukrainy, choćby sprzedając technologię.
Chińczyki #!$%@? mogą i #!$%@? zrobią, wiedzą, że połowa rynków zbytu to USA i Europa. #polityka
Pobierz
źródło: comment_16474980298rxLqDbhlB6FlirorZxbLr.jpg
  • 63
@Bounty
@eko_zgonus a no sorry jak wjechał na Krym to rządził Obama następny demokrata
Nie chce mi się wam tłumaczyć, nie rozumiecie to i tak do was nie dotrze.
Tylko się zastanówcie jak Putin ciągle słyszy że nie będzie interwencji, nie będzie nogi Usa na Ukrainie i Biden sra w gacie przy każdym wspomnieniu o atomowce to czy to powstrzymuje putlera czy przeciwnie
@eko_zgonus: nie powiedziałbym, że Chiny "#!$%@? mogą" i te działania USA mają praktycznie zerową skuteczność jeśli chodzi o zatrzymanie specjalnej operacji wojskowej
@rezydenttomek: nie mógł nic olać, bo właśnie ważą się losy przywództwa USA, które jest podważane przez Chińczyków i ruskich, a jak chcą trzymać łapę na surowcach i straszyć dolarem, którego sobie dowolnie drukują to niech się lepiej starają, bo sens rozliczania transakcji w dolarach jest coraz częściej podważany
@eko_zgonus: Trzeba jednak przyznać, że samo rozpoczęcie inwazji jest dowodem na porażkę amerykańskiego odstraszania. Niefortunne wypowiedzi np o zgodzie na małe wejście, jasnej deklaracji, że amerykańskich żołnierzy tam nie będzie (nie musieli być, ale sama niejasność by zwiększyła odstraszanie), bezwarunkowe podpisane New-Start lub brak zapowiedzi i określenia automatycznych sankcji w przypadku ataku, w gruncie rzeczy zachęciło Rosjan do wojny.