Wpis z mikrobloga

Mirki, a ostatnio miewam problemy ze snem (sytuacja w kraju, wojna, problemy z mieszkaniem nie pomagają). Budzę się po parę w nocy i jak już nic nie pomaga sięgam po telefon żeby coś chwilę poczytać i się zamulić. Teraz prośbą do was, możecie polecić jakieś strony żeby przeczytać coś ciekawego. Kiedyś czytałem dział zagraniczny czy ciekawe historie. Tylko nic politycznego, żebym mógł się zmulić a nie nakręcić. Z góry dzięki.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@joshhh

jak już nic nie pomaga sięgam po telefon żeby coś chwilę poczytać i się zamulić.

Błąd. Ekran emituje światło, które Twój organizm odbiera jako sygnał "zaczyna się dzień".
  • Odpowiedz
@Impuls94: dziękuję choć nie mam problemu z samym zasypianiem. Melisa i mindy app pomagają. Gorzej że potem w nocy mam rwany sen, budzę się i rozmyślam ale może faktycznie spróbuję suplementów
  • Odpowiedz
@joshhh: to nie tylko na zasypianie, poczytaj o kwasie gaba i tryptofanie co jest w składzie

Dostarczanie odpowiedniej porcji tryptofanu to także skuteczna profilaktyka depresji oraz stanów lękowych. Tryptofan to także sprzymierzeniec głębokiego, regenerującego organizm snu.
  • Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za odpowiedź i pomoc. Suple zamówione.
@kiszczak: Tak, zdaję sobie sprawę, że światło emitowane przez telefon mnie rozbuda, jednak czasami muszę czymś zająć głowę w nocy jak już się obudzę i nie mogę zasnąć. Na wszystko potrzeba czasu, żeby wszystko sobie ulożyć w głowie i to przepracować.

Mimo wszystko będę wam wdzięczny za podesłanie jakichś ciekawych stron do poczytania (nie koniecznie w nocy), coś zdala od polityki tak
  • Odpowiedz
@joshhh Nie chcę być posłańcem złych wieści, miejmy nadzieję, że tylko ja tak miałem, ale i mnie problemy ze snem to był pierwszy sygnał nadciągającej depresji, który osobiście przeoczyłem.
Jeśli mogę coś doradzić, to zauważyłem, że czytanie jest wiele gorsze niż słuchanie. Zamiast stron internetowych, poszukaj podcastów. Włączasz, wyłączasz ekran, słuchasz. Tematyka zależy od Ciebie. Ja nocną porą lubię klimatu typu kosmiczne opowieści.
  • Odpowiedz