@Walnij_Kielona: Bo qrna był taki moment, że zemdlić człowieka potrafiło po jednym kawałku - tyle cukru potrafili nawalić do śmietany. Jakieś gorsze kupne nadal to mają by ukryć pod słodkością gorsze składniki.
@Endrius: teraz triumfy świeci serek mascarpone jeśli chodzi o tortowe masy, który nie dość, że nie jest taki mdły to jeszcze mniej słodki, a co za tym idzie mniej kaloryczny.
@Walnij_Kielona nie wiem co w tym śmiesznego. Niektórzy walą tyle cukru, że tego nie da się jeść. Zjedz łyżkę cukru to zrozumiesz, obrzydliwe. Niesłodki tort, który jeszcze smakuje, jest raczej rzadko spotykany. Wg mnie to najlepszy komplement jaki można dać tortom.
@Walnij_Kielona: najgorzej jak już wypiłeś sporo i nagle organizator imprezy przypomina sobie o 24 że ma w---------e wielki i słodki tort i nagle musisz kminić jak grzecznie odmówić bo wiesz że nawet jeden kawałek wykręci ci żołądek na drugą stronę
@przytrzymaniec: czytałeś kiedyś etykietę mascarpone? 40g tłuszczu na 100 i mówisz że nie jest kaloryczny xd
Troche tortów w życiu zrobiłem i powiem, że czym bardziej kaloryczny tym lepiej wchodzi. Jest kilka trików, żeby poprawić ten aspekt, np przez dodanie soli. Problemy zaczynają się jak się używa kiepskich tłuszczy. Za używanie najtanszej margaryny w tortach, powinno być publiczne ukrzyzowanie.
źródło: comment_1647320247lD39nQzPrubuLuTcZUghL5.jpg
PobierzBo qrna był taki moment, że zemdlić człowieka potrafiło po jednym kawałku - tyle cukru potrafili nawalić do śmietany. Jakieś gorsze kupne nadal to mają by ukryć pod słodkością gorsze składniki.
źródło: comment_1647331594Xgc5sXXs9mwGIhVzaXibRO.jpg
PobierzTroche tortów w życiu zrobiłem i powiem, że czym bardziej kaloryczny tym lepiej wchodzi. Jest kilka trików, żeby poprawić ten aspekt, np przez dodanie soli. Problemy zaczynają się jak się używa kiepskich tłuszczy. Za używanie najtanszej margaryny w tortach, powinno być publiczne ukrzyzowanie.