Wpis z mikrobloga

No i stało się. Zasłyszałem na ulicy pierwszą wymianę zdań januszy, cytuję "a mnie to w-----a, że Ukraińcy mają więcej praw od Polaków". Po pierwsze iks de. Po drugie nieprawda. Po trzecie życzę takim januszom, żeby kiedyś sami musieli s--------ć na zachód przed wojną, a przypominam, że tradycyjnie s---------y w cyklu tak co 30 lat.

#wojna #rosja #ukraina #nosaczsundajski
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a ja wole by dostali CI najbardziej potrzebujący nie Ukry i patola.

@profildogier: "najbardziej potrzebujący" - znajdziesz kogoś bardziej potrzebującego niż rodzina, która uciekła z jedna walizką z bombardowanego miasta?
  • Odpowiedz
@Kuklak: Moim zdaniem tak, u nas jest prawie 800 000 dzieci niedożywionych tam pomagajmy. Jak będzie nadwyżka innym. Nie jestem tak empatyczny jak Ty. Po za tym do Ukrainców nie mam przekonania.
  • Odpowiedz
Moim zdaniem tak, u nas jest prawie 800 000 dzieci niedożywionych tam pomagajmy. Jak będzie nadwyżka innym. Nie jestem tak empatyczny jak Ty. Po za tym do Ukrainców nie mam przekonania.

@profildogier: A myślisz, że te dzieci, które przyjechały z Ukrainy to teraz będą dobrze odżywione czy nie? Ja nie mam przekonania do Polaków. I co to zmienia? Nic
  • Odpowiedz
@Kuklak: A no, że jesteś Polakiem. Widzę, że muszę dosadnie. Nie interesują mnie dzieci z Ukrainy póki nasze będą chodzić głodne, póki nasi emeryci są okradani, póki nasi kombatanci są odstawieni na inne tory i wiem co o nich mówię, gdyż od wielu lat pomagam im lokalnie. Póki nasi młodzi ludzie uciekają stąd bo nie ma tutaj perspektyw. Wiele mamy swoich problemów. Jeszcze weż rodziny dzieci niepełnosprawnych g---o dostają do
  • Odpowiedz
No i stało się. Zasłyszałem na ulicy pierwszą wymianę zdań januszy, cytuję "a mnie to w-----a, że Ukraińcy mają więcej praw od Polaków". Po pierwsze iks de. Po drugie nieprawda. Po trzecie życzę takim januszom, żeby kiedyś sami musieli s--------ć na zachód przed wojną, a przypominam, że tradycyjnie s---------y w cyklu tak co 30 lat.

@mickpl: Moze jedyny pożytek z tego będzie taki, że jeszcze więcej ludzi będzie antypis
  • Odpowiedz
@Kuklak: Czy ja Ci nakazuje? NIE. Mówie, że mamy wiele swoich wewnętrznych problemów a Ty z całości posta odpisujesz tylko o dzieciach. Mnie nie interesują Ukry mają własne państwo i własnego prezydenta który o nich powinien zadbać.
  • Odpowiedz
  • 0
@SillyWombat jakby tylko 500+, ale to będą prawie wszystkie świadczenia pieniężne. Rodzina 500+, rko, 300+, i nie wiem czy też bon turystyczny. Nie że nie chcę pomagać ale jak wspomniałeś oni się nie dorzucili do systemu.
  • Odpowiedz