@kuroszczur po prostu s--------y Janusze w wielkich domach, którzy oszczędzają na ogrzewaniu i trują ludzi w blokach. Nam nie potrzeba ruskich, żebyśmy pozdychali.
@ameneos: skąd wiesz, że to Janusze? Może zwykli ludzie, których nie stać na zmianę ogrzewania na takie, które jaśnie królewicza nie będzie truło? W bloku to się fajnie żyje a zobacz sobie ile kosztuje ogrzewanie domu jednorodzinnego
@yupitr nikt Ci nie każe mieszkać w domu. Możesz go sprzedać i kupić choćby kawalerkę. Mowa o stolicy, a nie o zapyzialej dziurze, co to babuszka nie ma czym palić i w ogóle nikt nie kupi jej domu, żeby mogła się przeprowadzić. Wreszcie mowa o moich sąsiadach, domy jak stodoły. Nie ma to jak tłumaczenie kacapa z domu jednorodzinnego, który tłumaczy mieszkncowi małego mieszkania, że go nie stać na ogrzewanie nieinwazyjne,
@yupitr to co napisałeś, to właśnie januszerka czystej wody. Tfu ci na ryj. Oby wprowadzili kary po 50k za palenie węglem i innym syfem, tak jak d------i kierowcom za ulanska fantazje na drogach.
@ameneos: sam jesteś janusz i pewnie w dodatku słoik. Sprowadziło się takie bydło na Białołękę bo hehe stolica i będzie mówić stawiać warunki ludziom, którzy mieszkają tu dłużej. Nie pasuje to wracaj do siebie na wieś. Nie zmusisz ludzi do wymiany pieców tak z dnia na dzień, bo to niewykonalne. Są programy, które pomagają takim ludziom ale trzeba spełniać wiele wymogów żeby z nich skorzystać i trzeba mieć własne pieniądze,
@BezmyslnaPochodna chyba pora na partyzantkę z dronami. Zatkać jednemu i drugiemu s---------i komin w nocy, bo państwo olewa temat zdrowia obywateli. Albo i Mołotowa w komin wrzucić.
@yupitr ty nie masz prawa wchodzić ze swoim dymem w moje płuca. A w Warszawie moja rodzina mieszka od pokoleń. Walczyli choćby w Powstaniu. Brak argumentów z twojej strony, tylko piana na pysku, bo tego nie da się usprawiedliwić. Wielki dom, auto czy 2 auta na podjeździe, ale nie każdego stać na inwestycję. XD Dobrze, że mieszkańców bloków stać na terapię onkologiczna.
@ameneos: Przecież piana to tobie leci z pyska. Ja nikogo nie truję, moja rodzina też walczyła w powstaniu. Chcesz porównywać czyja walczyła bardziej czy o co ci teraz chodzi? Dziadka na mnie naślesz, bo ktoś się nie zgadza z twoim zdaniem?
W Warszawie problem niskiej emisji dotyczy przede wszystkim rozległych powierzchniowo dzielnic, które w mniejszym stopniu podłączone są do sieci ciepłowniczej, jak m.in. Wawer czy Białołęka.
Jak dodaje, na razie władze mają problem z obecnym prawem, które nakazuje pozbyć się kopciuchów (czyli pieców starszego typu) z całego województwa do 2023 roku.
Kopciuchy najgorsze mordo. Nie dopalają do końca i lecą cząsteczki
@yupitr typie, przecież to ty wymyślasz od słoików. Schizofrenia widzę mocno. O wymianie pieców mówi się od kilkunastu lat i w ogóle nie jest lepiej. Za dzieciaka co chwilę chorowałem na płuca i oskrzela, wiele razy byłem w szpitalu. Właśnie przez takich januszy palących weglem. Permanentny stan zapalny w płucach.
#smog #warszawa #polska
źródło: comment_1647072384seDdxANsKRhnMv8EHOIm2E.jpg
PobierzW którym roku wchodzi zakaz palenia czymś tam w Warszawie?
Kopciuchy najgorsze mordo. Nie dopalają do końca i lecą cząsteczki
EJ MATI MY JUŻ NIE LUBIMY DOMÓW A BLOKI SĄ FAJNE ( ͡° ͜ʖ ͡°)