Aktywne Wpisy
lignocainum +26
Znalezienie chłopa koło 30, to jest dopiero wyzwanie. Jestem dentystką, mam własną dzielność, samochód, bez żadnego bobasa. Nie chcę nikogo utrzymywać, nie chcę też żeby ktoś mi za coś płacił. Sama jestem introwertykiem i potrzebuje kogoś podobnego z kim będę mogła wyjść do kina, pojechać na wakacje albo pograć w gry. Lubie uczyć się języków, chodzę na zajęcia z koreańskiego. Nie jestem zdesperowana, nie szukam chada, potrzebuje tylko towarzysza z jakimś sensownym
Kaker +303
Chciałem tylko przypomnieć, że użytkownik @berito wysłał pocięte na pół czekolady przez co nadawały się tylko do wyrzucenia.
#nieruchomosci #mieszkanie #kredythipoteczny #jakzyc
A i polityka przestrzenna jest fatalna, wszystko puszczone samopas bez sensownego i miejscowo intensywnego wykorzystania terenów.
Sam jest trochę winny tej sytuacji. Jakoś 15 lat temu młode osoby nie miały problemów, by pomieszkać 5 lat z rodzicami po ślubie i powoli budować sobie dom. A teraz życie na kredycie, hulaj duszo - pieniądze spadają z nieba. Benefit dla banku i dewelopera.
Pokolenie 30-latków żyje w takiej sytuacji.
@emeig: Nie znam ani jednego takiego przypadku a jestem z pokolenia które doskonale pamięta jak to było 15 lat temu xD. 15 lat temu moja kuzynka kupiła mieszkanie na Bemowie za 350 tysięcy złotych które spieniężyła w zeszłym roku za ponad milion xD.
Może ci się ramy czasowe
No sam mam 34 lata, 4 lata po ślubie, odłożyliśmy na zakup działki, mamy projekt małego domku "taniego w budowie" i pozwolenie na budowę, planowaliśmy robić teraz fundamenty za odłożoną gotówkę i kredyt na resztę, we dwójkę pracujemy i już dziś wiem że w najbliższych latach nie dostali byśmy kredytu na kwotę która byłą by potrzebna przy tych chorych cenach materiałów.
Moze mnie to bezpośrednio nie dotyczy, ale to jest dramat.
@Iskaryota: a jakie było minimalne i średnie wynagrodzenie wtedy?
Odpowiadam, odpowiednio 936zł i 2691zł. Czyli wychodzi na to, że mieszkania wcale nie są dużo droższe niż w 2007r.
@panKrzysztofKrawczyk: a jak wjada stópki to i 5800( ͡° ͜ʖ ͡°)