@JaktologinniepoprawnyWTF: @Andczej: @niemampomyslunannick: ta, ja wcinam okolo 3500-3700kcal dziennie tak na oko, bo nigdy dokladnie nie licze. Wedlug garmina spalam srednio 3300kcal, ale nie liczy 8h pracy, bo nie noszę tam zegarka, a praca moze lekka, ale fizyczna.
@JaktologinniepoprawnyWTF: jaka waga i wzrost? I liczysz żarcie na wadze kuchennej? Jeśli jesz stosunkowo mniej kalorii to nie ma bata żeby kilogramy nie leciały
@JaktologinniepoprawnyWTF: masz apke do tego? typu Yazio? u mnie podobne parametry i w 3 miechy zszedlem ~17kg tylko ograniczajac kalorie do okolo 2100-2200
@JaktologinniepoprawnyWTF: Liczysz może dobrze ale coś czuję, że za dużo sobie limitu dałeś. To też od wieku zależy ale 2600 to jest sporo wbrew pozorom. No ale w każdym razie dobrze że coś ruszyło.
@Tigermass: Gratulacje, ja też od 1 lutego na diecie i z 100,9 dzisiaj miałem 95,3. Z tym, że jestem na diecie nisko-węglowodanowej. Pierwotnie miało być to keto, ale ciężko to odstawić. Ograniczyłem do zera pieczywo, ziemniaki, makarony, słodycze i słodkie napoje a poza tym jem praktycznie wszystko. Jestem bardzo zadowolony, cały czas jestem najedzony a waga leci w dół.
@To_ja_moze_pozamiatam: Różne kalkulatory wyliczyły że zapotrzebowanie to 2500 ale początkowo byłem głodny więc sobie 100 dodałem teraz jest już 2300 i czasem opierdzielę 1800 a czasem 3300 ale średnia na dzień wychodzi w okolicach 2300.
@JaktologinniepoprawnyWTF: No bo ogólnie to dobrze robisz chyba. Każdy człowiek jest inny i kalkulatory to tylko przybliżenie. Jak waga stoi to sprawdzasz czy na bank wszystko liczysz a jak tak to obcinasz 100. Chodzi mi tylko o to, że nie ma co się obrażać czy dziwić że przy 2600 waga stała bo to widocznie było za dużo. I tyle. No i nie można też obcinać za dużo. Jak już spada
@JaktologinniepoprawnyWTF: ja w--------m 2500 kcal, pracuje zdalnie, aktywność fizyczna znikoma póki co, a waga mi stoi w graniach 76kg. Nie znam badań, wiem ze dużo osób poleciloby jakas dietę keto, ja jem normalnie, ~2g bialka na kg ciala, z 80-90g tluszczy, w tym staram sie tak maksymalnie 20-30g nasyconych. Inni też powiedzą, że liczy sie tylko bilans kaloryczny, nie wiem czy to do konca prawda. Ja polecam trening siłowy, biegać
Nigdy nie rozumiałem w szkole takich osób, po co i dlaczego. W sumie się zawsze zastanawiałem czy to dobrowolna decyzja dziecka, czy po prostu p------i rodzice #szkola #edukacja
źródło: comment_1646892240n4Qp0NVhSukJoDJLakiZe4.jpg
Pobierzźródło: comment_164689225082M62j6gw278TGI9OhUAsr.jpg
Pobierz@Tigermass:
źródło: comment_1646896681Y4dVMBriwaTRKNkBmlyMKZ.jpg
Pobierz