@Tigermass: Gratsy, też znowu zaczynam redukcję, narazie dowaliłem treningu i ograniczyłem się trochę z szamą, ale na wadze szału nie ma. Niestety bez liczenia kalorii to samo ćwiczenie za dużo nie daje a wklepywanie wszystkiego do fitatu w-----a na tyle, że zaraz się poddaję z calym planem.
@Pedroso: Najlepiej znaleźć wzór na necie na liczenie kcal (jest dla kobiet i mężczyzn), bo gotowe kalkulatory nie są jakiejś najlepszej jakości. Zapoznać się z pojęciami CMP, PPM, następnie obliczyć kalorie i się do tego stosować. Gotowe. Serio, nic więcej nie trzeba robić, wystarczy jeść mniej niż wynosi nasze CPM, ale nie mniej niż PPM i kilogramy same lecą.
@Pedroso Aplikacja Fitatu + waga kuchenna. Skanowanie produktów po kodach kreskowych. Mam ustawione ręcznie kalorie na 2200 kcal i schudłem przez niecały miesiąc 6 kg. Jak ważysz produkty to dopiero widzisz ile jesz nadmiarowych kalorii ;)
@apee: Jak taki dobry wynik w zrzucaniu tłuszczu? Jakieś protipy? Bo też muszę zejść z tłuszczu, a wagę podtrzymać. Czy to tylko kwestia diety + siłowe ćwiczenia na siłce?
@JaktologinniepoprawnyWTF: słabo l;iczysz, albo za małlo obciąłeś - siedzenie na dupie + obcięcie kalorii i zszedłem juz prawie 20kg od swojej maksymalnej wagi
@tomcof15: nie potrafię tak, juz kilka razy podchodziłem w tym od 2 stycznia tego roku. Wytrzymałem 10 dni. Zdecydowanie lepiej idzie mi jeść to co znam i na oko liczyc kalorie, a decficyt uzyskiwac dzieki bieganiu.
@spac_jesc_pracowac: kiedys mialem 122kg i biegalem o bylo git. Teraz czuje sie jak piórko, nigdy nie mialem kontuzji i niech tak pozostanie.
@Tigermass: kwestia tego że tym bieganiem, możesz zajechać sobie kolana. W każdym razie zwróć na to uwagę. Co do diety, nie mówię żebyś robił sobie od razu ketogeniczna ale np taka paleo (lżejsza wersja) możesz dać radę. Innym sposobem jest wrzucenie sobie okienek na jedzenie. 8/16 np. jesz od 10 do 18. W innym godzinach nic oprócz wody. Lżejsza wersja np 10/14. Zresztą możesz modyfikować jak uważasz. Mowie ci co
@tomcof15: z tym bieganiem to kiedys schodzilem z wagi 122 na 84kg w rok przy tym zrobilem 2500km, nic sie nie stalo. Teraz w styczniu 30km, luty chyba 80 i w marcu mam juz 70. Nigdy mnie nie bolały kolana i nigdy nie mialem kontuzji zwiazanej z nogami. Keto dla mnie odpada kompletnie i kazde inne restrykcje, ja tam chce jeść chipsy, piccki czy kebsy. Okienka u mnie odpadaja, mam
@Tigermass: spokojnie kebsa można zjeść, tylko bez bułeczki (⌐͡■͜ʖ͡■), w każdym razie nie namawiam przedstawiam tylko opcje ( ͡º͜ʖ͡º) życzę powodzenia!
@Pedroso: Najlepiej znaleźć wzór na necie na liczenie kcal (jest dla kobiet i mężczyzn), bo gotowe kalkulatory nie są jakiejś najlepszej jakości. Zapoznać się z pojęciami CMP, PPM, następnie obliczyć kalorie i się do tego stosować. Gotowe. Serio, nic więcej nie trzeba robić, wystarczy jeść mniej niż wynosi nasze CPM, ale nie mniej niż PPM i kilogramy same lecą.
@JaktologinniepoprawnyWTF: Nie bierz tego
@JaktologinniepoprawnyWTF: słabo l;iczysz, albo za małlo obciąłeś - siedzenie na dupie + obcięcie kalorii i zszedłem juz prawie 20kg od swojej maksymalnej wagi
@spac_jesc_pracowac: kiedys mialem 122kg i biegalem o bylo git. Teraz czuje sie jak piórko, nigdy nie mialem kontuzji i niech tak pozostanie.
@Stashqo: ja mam tak samo, ale dodanie ruchu duzo
Keto dla mnie odpada kompletnie i kazde inne restrykcje, ja tam chce jeść chipsy, piccki czy kebsy.
Okienka u mnie odpadaja, mam