Wpis z mikrobloga

@KochanekAdmina: to nie jest do końca tak. Star Craft miał swoje "zamknięte" środowisko, ale o WoWie to non-stop #!$%@?. A to jakiś koreańczyk umarł przy kompie, a to ktoś #!$%@? build dla tanka warriora wykminił. Do czasu WotLK mówiło się o WoWie. Jak grywałem to nawet newsów szukać nie musiałem, one znajdywały mnie ; p Teraz po prostu ucichło,a lol to co prawda nie MMORPG a MOBA, ale i tak WoWa
@przemyslany_nick: Co nie zmienia faktu że w WoW-a nadal gra 10 milionów ludzi którzy co miesiąc płacą za to, ale jak mówiłem potem był wylew MMORPG i się mniej mówiło. Tak samo teraz się mówi o LoL, ale tylko dlatego że nie ma obecnie konkurencji. Dota 2 mimo że już ma po 150.000 graczy online nadal jest w zamkniętych testach beta. Smite które zrobi dużo szumu na rynku Moba teraż w
@KochanekAdmina: ale wystarczy poczytać fora tematyczne. Z każdym kolejnym dodatkiem coraz więcej graczy od WoWa odchodzi. z Dotą szansa na przebicie też jest niska, bo żeby się przyjęło to musi być F2P albo przynajmniej P2W. Starsi gracze zagrają z sentymentu, a gimbazjusze mają już LoLa.

Mimo wszystko blyzard sam sobie szkodzi klejąc WoWa pod casuale, które nie mają tak faktycznie na MMO czasu i tym samym psuje grę prawdziwym "graczom". Niby
@przemyslany_nick: Wiesz tak się tylko mówi. Jakby te przesłanki że ciągle odchodzą gracze od WoW-a to by WoW nie rosnął na sile z każdym miesiącem. Tak samo jak wsłuchać się w plotki to można odnieść wrażenie że nikt nie gra w "tragiczne" diablo 3, a liczby mówią same za siebie. Tak to już jest że ludzie lubią narzekać.

Dota 2 oficjalnie będzie F2P. Jest zaimplementowany model jak z team fortress. Można
@KochanekAdmina: no, faktycznie na większych raidach robiło się krucho, ale z dobrą grupką szło każdą instę wyczyścić. Oczywiście, wynika im ze statystyk, że mało kto uciuka bossa dodatku. To niech dadzą statystyki, jak im populacja od wotlka zmalała ;p Akurat że w diablo ludzie grają, nie ma się co dziwić. Gra tak przehypowana, że ludzie w kolejkach za nią koczowali. A prawda taka, że średniej klasy slasher, no ale "marka". Na
@przemyslany_nick: Wydaje mi się, że nie można porównywać starcrafta do lola. Porównajcie z inną grą strategiczną. To, że mniej ludzi gra w starcrafta, nie znaczy że więcej gra w lola. Poza tym to jest naturalna kolej rzeczy, po tych 2-3 latach od premiery gry wyłamuje się znaczna część tymczasowych graczy, a napływ nowych jest coraz mniejszy. Podobnie było z sc1, z roku na rok grało coraz mniej osób, aż pozostali sami