Wpis z mikrobloga

Aktualizacja https://kalkulatorgieldowy.pl/
- Tabela "Poszczególne instrumenty finansowe" pokazuje też koszty
- Dodałem import transakcji zagranicznych #xtb do kalkulatora.

Jest trochę bałaganu w tych raportach #xtb co skutkowało małą gimnastyką z mojej strony m.in. przez akcje częściowe dlatego wszystkie transakcje prezentowane są jako zakup jednej akcji natomiast liczba akcji jest doczepiona do symbolu np. "INPST.NL@20".
Dla "FRACTIONAL SHARES" nie ma informacji o liczbie akcji i są przedstawiane jako np. "INPST.NL@FRACTIONAL SHARES".

Kosztem zakupu jest: "Koszt uzyskania przychodu w walucie rachunku"
Przychodem jest: "Przychód w walucie rachunku"

Przeliczenie przychodu/kosztu wykonywane jest przez aplikację przy pomocy prawidłowych kursów ze względu na błędy w raporcie XTB.
Niestety są przypadki błędnie wybranego kursu przez #xtb dla transakcji zamykanych w piątek ¯\_(ツ)_/¯ dlatego mogą być mikro różnice w wyliczeniach.

Na dniach pewnie zacznę dywidendy XTB.

#kalkulatorgieldowy #gielda #podatki
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ToiletCleaner0: nie korzystam w ogóle z kolumny ID rachunku więc możesz dać tam same zera (zostaw kolumnę bo na razie zrobiłem sztywne zapięcie się na indeksy kolumn) ;) Ważne by nie zmienić formatu pliku.
Dane użytkowników latają mi obok nosa i sam je czyszczę przed dodaniem do zestawów testowych ;)

Jeśli po wyzerowaniu nadal będzie ten sam błąd to znaczy, że format jest ok i podeślij go na nfo@kalkulatorgieldowy.pl

Ten
  • Odpowiedz
@kalkulatorgieldowy: Plik z xtb powinien być specjalnie edytowany ?
[Akcje]Błąd w wierszu 6
Data zaksięgowania otwarcia jest w złym formacie. Dopuszczalny format: '2020-12-31 23:59:99'. Wartość przekazana: 2021-06-14 15:38
Data zaksięgowania zamknięcia jest w złym formacie. Dopuszczalny format: '2020-12-31 23:59:99'. Wartość przekazana: 2021-10-20 21:23:00

A w samym pliku widzę jeszcze co innego niż komunikat pokazuje:
np. 14/06/2021 15:38:05
  • Odpowiedz