Wpis z mikrobloga

@RazDwaOsiem: fajnie by bylo jakby po tym wszystkim, jednak oprzytomnieli i zobaczyli kto byl przyjacialem w czasach proby i jednak za wolyn przeprosili. nowy rozdzial historii polsko-ukrainskiej, bez zbednych sporow o czasy minione, ale do tego potrzebna wolna, niezalezna Ukraina.
  • Odpowiedz
@vava22: jezuuuu co wy #!$%@? z tym Wołyniem, jakby przepraszanie za jakieś wydarzenie historyczne było NAJWAŻNIEJSZYM elementem relacji między państwowej. #!$%@? z budowaniem relacji gospodarczych, biznesowych i społecznych. Najpierw Polaka muszą przeprosić i najlepiej w sygnet pocałować. Takie ciągłe, przesadne rozpamiętywanie wydarzeń z przeszłości i ciągłe zatruwanie życia polską martlologią prowadzi do tego, że nie możemy się porządnie rozwinąć.

Ehh, ale się sttrigerowałem xD
  • Odpowiedz
@vava22: Tak, najlepiej to po samą Ruś Kijowską historię rozdrapujmy i kto kiedy komu co zrobił :/ Uprzedzam, że ten bilans nie wyjdzie dla nas korzystnie. Fajnie byłoby, jakby odstawili na bok Banderę, ale mam wrażenie, że zastąpią go nowi, prawdziwi bohaterzy, którzy tworzą się dziś.
  • Odpowiedz
@w0kzz: Calkiem niepotrzebnie, bo ja jestem za tym zeby temat zamknac, tak jak zamknelismy temat zbrodni niemieckich i teraz wspolpracujemy z nimi bez zbednej martlologi prawie w kazdym aspekcie (no moze procz psychoprawicy).
  • Odpowiedz
@w0kzz: Jest taki wykład w "historii realnej" z jakimś profesorem który opisywał jak to wyglądało i tych co mordowali było może 5% na cały naród - ktoś może powiedzieć "no podobnie jak niemcy, 5% fanatyków hitlera"
  • Odpowiedz
: jezuuuu co wy #!$%@? z tym Wołyniem

@w0kzz: MY? To Lwowska rada obwodowa ogłosiła 2022 rokiem UPA w tym regionie. Teraz sobie wyobraź, że Bawaria ogłasza 2022 rokiem Bacha-Zelewskiego. Rozumiem, że można nam pluć na ryj i udawać, że deszcz pada.
  • Odpowiedz