Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czyli obrazy które uwiecznili ton fejki? Bo na nich niestety widać że bardzo duża część tych uchodźców to kolorowi a z tego co kojarzę pomoc miała być dla Ukraińców
  • Odpowiedz
@naczarak wczoraj widziałem kawałek streama Łysego szura, przeszkadzal policji pytając ich dlaczego nie pilnuja noszenia masek. Normalnie czwarta gęstość, szury maja problem zarówno kiedy trzeba nosic maske i kiedy nie trzeba
  • Odpowiedz
@greemeck:

Czyli obrazy które uwiecznili ton fejki? Bo na nich niestety widać że bardzo duża część tych uchodźców to kolorowi a z tego co kojarzę pomoc miała być dla Ukraińców

dane dot. struktury narodowościowej obywateli Ukrainy są dostepne. dane dot. liczby cudzoziemców w Ukrainie są dostępne. pomimo tego uważasz, że pomoc należy się tylko białym Ukraińcom? xD
  • Odpowiedz
@NieBojeSieMinusow uważam że Polacy zrzucili się na pomoc Ukraińcom bo to ich kraj jest dostkniety wojną i to nasi sąsiedzi których kraj zostanie zniszczony. Pomaganie kolorowym w tej samej kolejności co Ukraińcom jest co najmniej niewporządku
  • Odpowiedz
@greemeck: jest nie w porządku dla j------o rasisty co najwyżej. To też są ludzie, mieszkańcy kraju ogarniętego wojną i im też wypada pomóc, a nie wybierać komu się pomaga zależenie od poziomu melatoniny w skórze.
  • Odpowiedz
@McWozniak no ja nie jestem rasistą i dla mnie to nadal nie jest ok, w pierwszej kolejności pomoc powinna należeć się kobietom i dzieciom, a nie ludziom którzy są na Ukrainie tylko chwilowo obojętnie czy ta chwila trwa dwa dni czy dwa lata.
  • Odpowiedz
@greemeck:

uważam że Polacy zrzucili się na pomoc Ukraińcom bo to ich kraj jest dostkniety wojną i to nasi sąsiedzi których kraj zostanie zniszczony. Pomaganie kolorowym w tej samej kolejności co Ukraińcom jest co najmniej niewporządku

czyli twoją odpowiedzią byłoby trzymanie dziesiątek tysięcy cudzoziemców czy osób z mniejszości narodowych na polsko-ukraińskiej granicy, dopóki "biali" nie uzyskają pomocy? zdajesz sobie sprawę z tego, jak by to wyglądało? marzenie rosyjskiej propagandy
  • Odpowiedz
@greemeck: Polacy zrzucili się na pomoc dla ludzi uciekających z Ukrainy, każdemu kto odczekał kilkanaście/kilkadziesiąt godzin w oczekiwaniu na przekroczenie granicy należy pomóc, zapewnić coś do jedzenia i picia, niezależnie od płci, wieku czy koloru skóry. Jak widać kolejek nie ma każdy otrzymuje pomoc.
  • Odpowiedz