Wpis z mikrobloga

Jprdl jakie buce i zj..by prawackie xD

Kojarzycie ten wywiad z ratownikiem? To fragment lajwa - relacji szurów, kilka godz. kręcą się w pobliżu ośrodka, nie dzieje się nic podejrzanego, więc wbijają do środka krzycząc "TU SIĘ DZIEJĄ PRZEKRĘTY". Zwykli prowokatorzy

https://mobile.twitter.com/gromotapl/status/1498942237345910784

#przemysl #ukraina #wojna #rosja #bekazszurow #bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazfoliarzy #foliarze #ruskieonuce #dezinformacja
naczarak - Jprdl jakie buce i zj..by prawackie xD

Kojarzycie ten wywiad z ratownik...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@greemeck: Nie, nie widzę absolutnie żadnego problemu aby ludziom podać posiłek, coś do picia czy koc. Nie ważne czy jest z Ukrainy czy był tam na wczasach, pracował albo studiował. Wszyscy uciekają przed wojną. Jak ty masz z tym problem to cóż, to jest twój problem.
  • Odpowiedz
@8lukluka2 poza tym no sory ale dla przykładu jak masz 2 koce i 10 potrzebujących to musisz wybrać komu te koce przydzielić albo zadziałać inaczej ;) na razie to ja w tej "pomocy" widzę więcej chęci niż rozumu
  • Odpowiedz
@8lukluka2 btw ile kasy wpłaciłeś dla potrzebujących Palestyńczyków Kurdów i całej tej reszty? Ile kasy wpłaciłeś na pomoc dUkraińcom i czemu nie więcej? :) PS o przepraszam mój błąd, nie na pomoc dla Ukraińców tylko uchodźcom z Ukrainy hehe a to spora różnica jak widzimy
  • Odpowiedz
@greemeck: Tak jak napisałem, jak masz z tym problem to jest tylko i wyłącznie twój problem. Tak samo jak tylko i wyłącznie moją sprawą jest ile i czy w ogóle wpłaciłem (ale skoro się wypowiadam w tym temacie to się domyśl), nie czuję absolutnie żadnej chęci ani potrzeby żeby się przed kimkolwiek z tego tłumaczyć. Jak na razie to ilość zgromadzonych rzeczy przewyższa zapotrzebowanie (oby tak zostało do końca), i
  • Odpowiedz
@8lukluka2 masz limitowane środki, nie możesz pomóc każdemu - z innymi jest tak samo dlatego trzeba wybierać komu się pomaga lub w jaki sposób a tego co się dzieje teraz i jak ta pomoc wygląda po prostu nie akceptuję i nie tylko ja r minimum połowa pomagających
  • Odpowiedz
@greemeck: Nie rozumiem w czym masz problem, w tym że podano ciepły posiłek i coś do picia komuś innemu niż Ukraińcy? Bo na tym obecnie pomoc na granicy polega. Ludzie z innych krajów którzy uciekli z Ukrainy pobędą tu dwa góra trzy dni i pojadą dalej, wrócą do swoich domów, tak jak już dzisiaj odleciały dwa samoloty z Hindusami. Chyba że masz problem z ich kolorem skóry ale wówczas to
  • Odpowiedz
@greemeck: Do tego czytanie ze zrozumieniem się kłania. Pytanie było proste - czy masz problem z ich kolorem skóry bo jeżeli tak to jesteś rasistą jeżeli uzależniasz pomoc od koloru skóry. A standardowa to jest twoja odpowiedź.
  • Odpowiedz
@8lukluka2 nie przygłupie, ale skoro nadal tego nie pojmujesz to ci to wytłumaczę. Procedura wypuszczania Niemców i murzynów powinna być inna niż Ukraińców. Pojmujesz czy twój lewacki łeb jest zbyt pusty aby to ogarnąć?
  • Odpowiedz
@greemeck: Oooo się prawiczek zdenerwował jak że mi niezmiernie przykro. Jedna uwaga, od początku nie rozmawiamy o procedurach wypuszczania (tak w ogóle to Niemcy jak i cała reszta Europy z racji Schengen zostaną wypuszczeni rzeczywiście w pierwszej kolejności) tylko o pomocy jaką wolontariusze i inne organizacje humanitarne niosą dla ludzi którzy przekroczyli już granicę. PS. nazwanie mnie lewakiem zawsze traktuje jako komplement. Dzięki.
  • Odpowiedz
@greemeck: Pytanie jest czy ty wiesz o czym piszesz.

"uważam że Polacy zrzucili się na pomoc Ukraińcom bo to ich kraj jest dostkniety wojną i to nasi sąsiedzi których kraj zostanie zniszczony. Pomaganie kolorowym w tej samej kolejności co Ukraińcom jest co najmniej niewporządku"

"k---a ludzie co wy z tym pieprzeniem o proponowaniu przeze mnie rozwiązania? No ale okej skoro już musicie się do mnie p-----------c to wam odpowiem -
  • Odpowiedz