@oydamoydam: Na ukrainie znajduje się około 60% związków taktycznych przeznaczonych do inwazji. Zbyt dużo więcej nie wejdzie bo reszta jest przeznaczona do wpychania się w wyłomy ukraińskiej obrony.
Sam fejk news wywodzi się z tego że ludzie nie rozróżniają za bardzo wojsk zabezpieczenia technicznego od wojsk lądowych
Takie są efekty masowego uzbrajania cywilów. W Kijowie szalały też GDRy Rosjan niestety co podsyca trigger happy cywili z bronią.
broń dostają w pierwszej kolejności rezerwiści nie cywile
Krym. Jedyny kierunek gdzie jest sensowny dowódca rosyjski i gdzie prowadzą natarcie "po bożemu" z podciąganą logistyką i normalnymi działaniami. Dlatego:
bzdura, północ krymu to tereny mało zaudnione i stepowe nikt w tym miejscu by się nie bronił
@KeyserSoze87: W każdym razie to co napisałem wyżej moglo zabrzmieć arogancko i januszowo
Poprostu sądzę że w tym momencie każdy powinien być ostrożny w osądach, a jak widzę takich eksprtów jak Bartoszak co wypluwają maszynowo informacje to mi się rzygać chce.
@Wujo_Stachu niczego nie próbuję, a na pewno nie zaorania kogokolwiek - to póki co próbujesz robić Ty. Otóż mamy dwóch ekspertów, o których życiu/wiedzy/doświadczeniu coś wiadomo i jesteś Ty, rzucający słowami typu "bzdura", czego nawet nie uzasadniasz i nie starasz się tłumaczyć podstaw swoich twierdzeń. No więc myślę, że ja (i odważę się założyć, że nie tylko ja) jestem ciekaw kto formułuje tak stanowcze twierdzenia i co ma na swoje poparcie. Tyle.
@KeyserSoze87: Czego nie uzasadniam? Że skuteczność południowej ofensywy nie zależała od umiejętności generała i przygotowań ale od terenu? Że jak dotąd mało było użyć sił pancernych? Nie rzucam śmiałych twierdzeń sam tutaj dyskutuje co może być prawdą a co nie. Nwm skąd w ogóle #!$%@?łeś takie wnioski
Jedyne moje śmiałe stwierdzenie jest to dotyczące btg. Nie zrozumiałem tekstu prawdopodobnie autorowi chodził o sam Kijów
Sam fejk news wywodzi się z tego że ludzie nie rozróżniają za bardzo wojsk zabezpieczenia technicznego od wojsk lądowych
https://www.wykop.pl/wpis/64041489/era347-bartosiak-ukraina-wolski-w-skrocie-1-uderze/
Komentarz usunięty przez autora
@Wujo_Stachu: Około 50% wg źródeł amerykańskich sprzed kilku godzin.
@Wujo_Stachu: Armia Nowego Wzoru Bartosiaka ma takie założenia.
@Minister122:
#wolski
broń dostają w pierwszej kolejności rezerwiści nie cywile
bzdura, północ krymu to tereny mało zaudnione i stepowe nikt w tym miejscu by się nie bronił
pod warunkiem że wojna trwa 2 dni i przeciwnik wiecznie będzie szturmował drogami...
@Wujo_Stachu: Widziałem filmik jak rozdawali broń z wywrotki w Kijowie. Facet co nagrywał mówił, że dają każdemu bez dokumentów.
@oydamoydam: @oydamoydam: ANW Bartosiaka to jest top kek.
Komentarz usunięty przez moderatora
@oydamoydam: k
Poprostu sądzę że w tym momencie każdy powinien być ostrożny w osądach, a jak widzę takich eksprtów jak Bartoszak co wypluwają maszynowo informacje to mi się rzygać chce.
Jedyne moje śmiałe stwierdzenie jest to dotyczące btg. Nie zrozumiałem tekstu prawdopodobnie autorowi chodził o sam Kijów
Możesz mi obciągnąć
https://www.wykop.pl/wpis/64047449/wrzucam-spozniony-update-pana-wolskoego-update-na-/