Wpis z mikrobloga

Zakupy dla uchodźców zrobione i dostarczone do punktu. W punkcie sporo ludzi przynosi żywność, a także sporo uchodźców: kobiety, starcy, dzieci. Widać strach, ból i smutek w ich oczach (,)
Trzeba im pomagać tak jak tylko się da, gdyż to oni są ofiarami zbrodniarza wojennego - putina(specjalnie z małej)
#ukraina #wojna
źródło: comment_16458707080s1iLMUoKPONxiysDk3f1A.jpg
  • 12
@RaszuVanTraszu miałem sobie kupić nowy procesor do PC, ale to nie jest produkt pierwszej potrzeby. Ludzie nie mają co jeść, w co się ubrać, a moje problemy i to że kupuję sobie to co chciałem za 2 czy 3 miesiące to nic w porównaniu do tragedii u naszych sąsiadów
@FoxX21 a na pewno tego potrzebują? W sensie zastanawiam się. Raczej ci którzy teraz przyjeżdżają mają jakiś cel, czyli przyjeżdżają do rodziny/znajomych.
Całą Polska zbiera a ja się boję, że to się zacznie walać i marnować.
Oczywiście jeśli jest inaczej, to spoko. Tylko si spytam czy na pewno to już ten czas że trzeba wozkami jedzenia z biedry wyjeżdżać.
@Marsik potrzebują bo mieszkam tuż przy granicy i przyjeżdżają do nas autobusami z granicy i są tymczasowo na dzień - dwa u nas - prześpią się, zjedzą, umyją itp i jadą potem autobusami dalej do ośrodków lub ktoś po ich przyjeżdża. Poza tym biorą też prowiant na dalszą drogę.