Wpis z mikrobloga

Mirki z #siecikomputerowe i #homeassistant taki mam dziwny problem, a właściwie prawdziwą tragedię sprowadzająca się do tego, że połowy filmów wrzucanych przez Starnaka oglądać nie mogę :)
Mianowicie: mam w domu własny DNS oparty na Homeassistantowej wtyczce AdguardHome. Nie jestem nią zachwycony, planuję zmienić na Pihole, ale to kiedyśtam, póki co jest to co jest.
I teraz problem: wszelakie filmy ze streamable.com otwierają się u mnie z dużym, kilkunastosekundowym opóźnieniem, albo bywa, że wcale. Objaw dodatkowy: po uruchomieniu odtwarzania przelatuje kilka pierwszych klatek, po czym film staje, a w prawym górnym rogu pojawia się taki animowany bargraf. W raportach adguarda nie mam w tym momencie raportowanych żadnych blokowanych zapytań, streamable też nie jest dodane do listy blokowanych witryn, jednak wina jest ewidentna, bo gdy wyłączę adguarda, wszystko jest ok.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@retardo: Jak pisałem, przejście na piholke jest zaplanowane, ale u mnie raczej to nie będzie kilka minut, bowiem Home Assistanta mam postawionego na RPi jako hass.io, a pihole jest już przez HA nie wspierane i chyba nie da się doinstalowac jako plugin, musi mieć własną wirtualkę.
  • Odpowiedz