Wpis z mikrobloga

Cześć moi bracia rozwojowcy, przesyłam update 6 tygodni po przeszczepie w Turcji (clincana, 3k graftów, 20lvl, 3k euro)

Jak się czuję?

-łeb z tyłu jeszcze czasami swędzi
-z przodu z dnia na dzień coraz gęściej
-twarz czasami jeszcze trochę opuchnięta (czoło głównie nad oczami)

Ogólnie to luzik i wszystko jest git.

Co robię, aby był jeszcze lepszy efekt i w przyszłości cieszył się normalnymi włosami?

-masuję głowę 2x10min dziennie
-alocutan forte 2x dziennie na koronę głowy od 2 tygodni (zero uboków jak dotąd)
-finaster 1.25mg co drugi dzień od 3 tygodni (zero uboków jak dotąd)
-1.5mm mikroigłowanie co sobotę wieczorem, wtedy nie nakładam minoxa ani na brodę ani na włosy, bo twarz też co sobotę igłuję xD (rolerem, ale dermapen mi przyjdzie na następny tydzień)

Co suplementuję? (stricte na włosy)

-biotyna 5mg dziennie
-witamina b complex 1xdziennie
-herbata z pokrzywy 2xdziennie

W razie pytań lub porad jestem całkowicie otwarty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Więcej fot w komentarzach.

Obserwuj hasztag ##!$%@? , aby być na bieżąco z moimi updejtami dotyczącymi włosów/suplementacji/testosteronu/dietetyki/treningów i ogólnego rozwoju swojej postaci.

Pozdro, Wasz s0ngo ( ͡° ͜ʖ ͡°).

#minoxidil #lysienie #looksmaxing #przeszczep
Pobierz s0ngo_ - Cześć moi bracia rozwojowcy, przesyłam update 6 tygodni po przeszczepie w Tu...
źródło: comment_1645357571gzjpzrEOd33CDr9VU3PH2o.jpg
  • 306
@rysownik: moze wypadna, moze nie. Jesli mieszki się ostały w skórze to juz nic im nie grozi.
@s0ngo_: Siema, jestem 5 tygodni po przeszczepie w polskiej klinice. Za 3200 graftów zapłaciłem ~19k. Miłem pisać post o tym, ale widzę, że już nie musze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak znieczulonko? Bolało, co? :D
Ale, jak mi na drugi dzień zrywali opatrunek to myślałem, że zemdleje... Jutro mam
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@s0ngo_: czy musisz brać te wszystkie rzeczy? Myślałem o przeszczepie kiedyś w przyszłości ale brać tego wszystkiego, robić jakieś wcierki, iglowanie itd mi by się po prostu nie chciało. Czy po przeszczepie to jeszcze konieczne?
@lifapek: oj tak, to znieczulenie myślałem, że nie dam rady, ale przetrwałem, było gorzej z bólem niż sobie wyobrażałem xD. Te kilka dni po były najgorsze, potem już luzik. No drugi raz przeszczep też będę robić gdzieś za rok, także piona i graty za decyzję :), życie będzie lepsze. Mikroigłowanie to nakłuwanie obszaru korony zazwyczaj, aby zmniejszyć wypadanie włosów, bardziej ukrwić i odżywić włosy. Robi się to za pomocą dermarolera 1.5mm
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@s0ngo_: o #!$%@? ale fuszerka XD spójrz na to zdjęcie z boku - widziałeś kiedyś kogoś z taką linią włosów? Wygląda jakbyś nosił czapkę, z kilometra bym zauważył że coś jest nie tak - kąt między tą czapką a linią boczną #!$%@?
@s0ngo_: minoxidil stosowałem tylko na brodę, i działał zadziwiająco dobrze, przy zakolach coś pomoze? Wcierać go na koronę głowy czy tam gdzie robią się ubytki?