Aktywne Wpisy
Emes91 +62
Czyli Lewica będzie miała o 47% mniej posłów w Sejmie (spadek z 49 do 26), podczas gdy Konfederacja będzie ich mieć o 64% więcej (wzrost z 11 do 18).
Na Lewicę zagłosowało prawie pół miliona mniej osób (mimo wyższej frekwencji) w porównaniu do 2019, na Konfederację zagłosowało 240 tysięcy osób więcej.
To przypomnijcie mi, kto wygrał, kto przegrał, z kogo jest beka? xD
#wybory
Na Lewicę zagłosowało prawie pół miliona mniej osób (mimo wyższej frekwencji) w porównaniu do 2019, na Konfederację zagłosowało 240 tysięcy osób więcej.
To przypomnijcie mi, kto wygrał, kto przegrał, z kogo jest beka? xD
#wybory
Strupzdup +135
#wybory w obwarzanku warszawskim lewicy brakuje 400 głosów żeby #!$%@? mandac konfederacji a zostało już tylko miasto Legionowo do policzenia! Jest szansa, ze bosakowa klacz rozpłodowa z ordo kreml nie wejdzie jednak :D
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#samochody #motoryzacja #chwalesie
Jakie są moje wrażenia po roku jazdy ST'iem? niewątpliwie pozytywne, no ale- do konkretów.
- Znając życie to pierwsze pytanie będzie jak ze spalaniem- "no bo przecie duży motór 2.3litra z turbem, to musi dużo palić". Otóż w praktyce to na trasie można zejść do 6.5l przy normalnej i mało dynamicznej jeździe, zazwyczaj na trasie ja mam koło 7.5l/100km. Po mieście koło 11. Na jednym zbiorniku (47l) spokojnie robiłem 550km, jako że zazwyczaj rozbijam się po najbliższej okolicy.
- Brak turbodziury (。◕‿‿◕。)
- Ponieważ to jest hot hatch to nie jest zbyt dobrze wyciszony w środku żeby potęgować wrażenia z jazdy. Mnie to odpowiada.
- Na chwilę obecną koszty w serwisie Forda (ASO) są zupełnie akceptowalne- serwis oleju z filtrami kosztował mnie 700zł. Może i bardziej zaawansowane rzeczy będą kosztować więcej, jednakże do tej pory nic się nie działo. W sumie tego można oczekiwać po samochodzie który wciąż jest na gwarancji.
- Duże wrażenie zrobiły na mnie przednie światła (LEDy) z " systemem przeciwolśnieniowym", z pomocą którego w nocy można praktycznie cały czas jeździć na "długich" światłach. Przyznaję że nie zawsze ogarnia gdzie jest samochód a gdzie nie i w związku z tym czasem trzeba manualnie je wyłączyć, ale to są dość rzadkie sytuacje, krótko mówiąc ogarnia w 95%. Duże wrażenie może wynikać z tego że poprzednio małem normalne żarówki a różnica w technologii jest pomiędzy nimi a ledami dość spora.
- Head up Display (HUD) niezastąpiony w jeździe. Trochę rozczarowujące że w nawigacji google maps z androida wskazówki do jazdy ( czyli typu że za 15km na rondzie 1 zjazd) pojawiają się na HUD, za to z apple car już nie XD.
Ww. obserwacje powstały po przejechaniu w rok 35k km ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli macie jakieś pytania to piszcie. Czy bym kupił drugi raz ten samochód? jak najbardziej.
@Skurviduplo: Takie rzeczy tylko w fordzie mogli wymyślić. Pewnie hamburgery nie mogły pojąć określenie światła matrycowe xD
Jak zawieszenie, nie wkurza cię brak trybu custom?
Gdzie jeździsz na tor?
@rkadjar: każdy tak reaguje. Ale przy spokojnej jeździe na trasie jest to jak najbardziej wykonalne.
@Skurviduplo: Ło panie, ale przepłaciłeś za manuala.
Ah ta błoga nieświadomość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na jakieś fajne drogi go zabrałeś?
@rkadjar: każdy tak reaguje ( ͡~ ͜ʖ ͡°) i nie dziwię się że nie wierzysz.
Myślę żeby go zabrać na tor jak już
@Skurviduplo: Bez lepszego audio znika cały całe to pięterko z subwooferem nad zapasem. Robi to sporą różnicę
@kuraku: niestety jeszcze nie, rozbijałem się nim tylko po względnie najbliższej okolicy, nawet nie byłem nim jeszcze za granicą. Autostrad do "fajnych dróg" nie zaliczam.
@Skurviduplo: Dodaj na luzie pół sekundy. Te osiągi katalogowe w manualu są nic nie warte. Trzeba mieć super skilla by taki czas zrobić, a częściej zamiast idealnie wbić sprzęgło to je przypalisz lub stracisz czas i w efekcie sam odpuścisz takie
oby dobrze służył i cieszył nadal !
pozdro !
Używasz tego na codzień czy wcale się to nie przydaje?
Jak z trakcja na zimowkach i w gorsza pogodę?
Wheelhop bardzo denerwuje?
@Skurviduplo: tak ci sie tylko wydaje, nawet najdrozsze systemy w mercedesie dzialaja bardzo slabo i oslepiaja wiekszosc ludzi, tylko ze ty tego nie widzisz.
@Skurviduplo: no
Revmatching jest, i on działa w trybie sport i tor wyścigowy. W trybie sportowym lubię jeździć bo wtedy jest