Wpis z mikrobloga

Mircy pomóżecie znaleźć Parę Młodą, która miała sesję zdjęciową 26 września 2021, na Kasprowym (około 17).
Szuka ich jeden fotograf, który zrobił im z oddali kilka naprawdę fajnych zdjęć i chce im oddać za darmo.

Żebram o plusy aby to wybiło na górę, po paru dniach będzie można je sobie zabrać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z góry dzięki za wszelką pomoc

#fotografia #slub #wesele #wykopefekt #rozowepaski #niebieskiepaski #tatry #gory
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 16
@spiritus nie wiem czy jestem gotowa na komentarze od wykopków jakiego mam beznadziejnego niebieskiego xD bo tak się pewnie skończy xD uznajmy, że cokolwiek nie nagrał to wysyłając obcym ludziom materiał z ważnego ich wydarzenia z życia zrobił fajną rzecz, za którą wypadałoby chociaż podziękować ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Mam wrażenie, że te zdjęcia nie są do końca takie jak większość sobie wyobraża ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@spiritus: chyba był taki film o gościu co robił rodzinie zdjęcia z przyczajki, obwieszał nimi swoje mieszkanie i wyobrażał sobie że to jego rodzina. był kasjerem i gapił się na nich w markecie. kojarzy ktoś? w tym filmie była scena jak rozmawia z chłopcem o zabawce z Evangeliona.
  • Odpowiedz
@spiritus: wbijaj na grupę Aktualne warunki w Tatrach na fb

Co prawda przeważnie są tam zdjęcia kolejek na Kasprowy i totalny hejt na każdy przejaw p0lactwa, ale czasami ludzie odnajdują tam ciekawsze rzeczy.
  • Odpowiedz
nie można takich zdjęć publikować bez zgody osób na nich występujących

@El_Trufel: można publikować zdjęcia z cudzym wizerunkiem, ale trzeba spełniać określone warunki ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie tyle samo robienie zdjęć jest creepy, bo sam robiłem swego czasu sporo "street", ale szukanie po kilku miesiącach jakiejś pary. Ja bym czuł pewien dyskomfort, jakby ktoś do mnie po kilku miesiącach się odezwał, że gdzieś z przyczajki
  • Odpowiedz
@tryb_graficzny Każdy kto chce robić zdjęcia na tatrzańskich szlakach musi otrzymać zgodę (jednodioniowa) i opłacić złodziejską składkę.

#!$%@? co? Serio? A jak będę robił zdjęcia telefon jako turysta? Bo nie wiem czym pójdę do sztumu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@geuze
@geuze przecież to normalne, często mi się zdarza robić zdjęcia innej parze młodej w fajnym miejscu, bo akurat jest fajny kadr. Ich fotograf ślubny nie ma fizycznie wiedzieć o tym, że z mojej perspektywy wychodzi fajne zdjęcie. Więc się robi a potem znajduje fotografa i wysyła im fotki. Nic nadzwyczajnego, nic creepy.
  • Odpowiedz
@uriel_ck komercyjne. Każda sesja zdjęciowa wg ich myśli jest komercja. Jak idziesz na spacer z aparatem to luz. Jak zrobisz fajne zdjęcie i będziesz chciał dać na kalendarz do sprzedaży do będzie trzeba się do nich zgłosić.

Mają swój wolontariat, który chodzi po szlakach i legitymuje wszystkich fotografów z parami młodymi.
Mają swój odział, który monitoruje hasztagi na social mediach i szukają ludzi, który mogą nie mieć zgody. To mi powiedziała Pani w telefonicznej rozmowie więc nie wiem ile w tym prawdy.

Rocznie robię kilka sesji w Tatrach, na znanych szlakach zawsze miałem
  • Odpowiedz
@geuze aha, a ciekawe co robią z blogerami i youtuberami którzy wykorzystują te zdjęcia do zachęcenia odwiedzin TPN, bo niby na tym zarabiają, ale dają też darmową reklamę. Ps. Cieszę się, że nie pójdę do więzienia na 25 lat ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
przecież to normalne

@Agemaker: dla mnie nie. Ja nie robię zdjęć ludziom, którzy o tym nie wiedzą i tego nie widzą. Dla mnie to jest swego rodzaju naruszenie intymności, ale każdy ma swoje zdanie na ten temat. Niewiele to się różni moim zdaniem od wrzucanych tutaj różnych zdjęć "hehe z przyczajki".
  • Odpowiedz