Aktywne Wpisy
Clermont +70
Przyznam, że przechodzi mnie lekki dreszcz niepokoju, kiedy przeglądam X albo wojenne tagi na wykopie i widzę, jak ludzie (w tym tacy nieustannie czymś się oburzający i chcący uchodzić za czystych jak łza prawilniaków) reagują z ekscytacją – jak jacyś najgorsi zwyrole – na filmiki, na których ktoś ginie na froncie. Jakoś bardzo przewrażliwiony moralnie chyba nie jestem, ale śmierć wydaje mi się należeć do sfery sacrum i niezależnie od tego, jak
Eh i chyba dupa. No cóż życie.
Mieliśmy uzgodnione (z jej strony), ze do 1 września dajemy sobie czas, odpoczynek od siebie. Przez ten czas mamy pomyśleć czy idziemy dalej ze sobą. Dwa lata związku, wiek bliżej 30. Nie piszemy, nie widzimy się itd. No cóż - ok. Wyprowadziła się do mamy, ale zabierając tylko kilka rzeczy. Ja na razie bardzo aktywnie wykorzystałem ten czas - szukając tego faceta jakim byłem kiedyś.
Mieliśmy uzgodnione (z jej strony), ze do 1 września dajemy sobie czas, odpoczynek od siebie. Przez ten czas mamy pomyśleć czy idziemy dalej ze sobą. Dwa lata związku, wiek bliżej 30. Nie piszemy, nie widzimy się itd. No cóż - ok. Wyprowadziła się do mamy, ale zabierając tylko kilka rzeczy. Ja na razie bardzo aktywnie wykorzystałem ten czas - szukając tego faceta jakim byłem kiedyś.
Szuka ich jeden fotograf, który zrobił im z oddali kilka naprawdę fajnych zdjęć i chce im oddać za darmo.
Żebram o plusy aby to wybiło na górę, po paru dniach będzie można je sobie zabrać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z góry dzięki za wszelką pomoc
#fotografia #slub #wesele #wykopefekt #rozowepaski #niebieskiepaski #tatry #gory
Co prawda przeważnie są tam zdjęcia kolejek na Kasprowy i totalny hejt na każdy przejaw p0lactwa, ale czasami ludzie odnajdują tam ciekawsze rzeczy.
@El_Trufel: można publikować zdjęcia z cudzym wizerunkiem, ale trzeba spełniać określone warunki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie tyle samo robienie zdjęć jest creepy, bo sam robiłem swego czasu sporo "street", ale szukanie po kilku miesiącach jakiejś pary. Ja bym czuł pewien dyskomfort, jakby ktoś do mnie po kilku miesiącach się odezwał, że gdzieś z przyczajki
#!$%@? co? Serio? A jak będę robił zdjęcia telefon jako turysta? Bo nie wiem czym pójdę do sztumu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@geuze przecież to normalne, często mi się zdarza robić zdjęcia innej parze młodej w fajnym miejscu, bo akurat jest fajny kadr. Ich fotograf ślubny nie ma fizycznie wiedzieć o tym, że z mojej perspektywy wychodzi fajne zdjęcie. Więc się robi a potem znajduje fotografa i wysyła im fotki. Nic nadzwyczajnego, nic creepy.
Mają swój wolontariat, który chodzi po szlakach i legitymuje wszystkich fotografów z parami młodymi.
Mają swój odział, który monitoruje hasztagi na social mediach i szukają ludzi, który mogą nie mieć zgody. To mi powiedziała Pani w telefonicznej rozmowie więc nie wiem ile w tym prawdy.
Rocznie robię kilka sesji w Tatrach, na znanych szlakach zawsze miałem
@Agemaker: dla mnie nie. Ja nie robię zdjęć ludziom, którzy o tym nie wiedzą i tego nie widzą. Dla mnie to jest swego rodzaju naruszenie intymności, ale każdy ma swoje zdanie na ten temat. Niewiele to się różni moim zdaniem od wrzucanych tutaj różnych zdjęć "hehe z przyczajki".
Szuka Pan ich bo chce im Pan wlepić mandat bo zrobili sesję ślubną w górach a nie zapłacili.
Nie z nami takie numery
I staraj się być ludziom pomocny to Cię podejrzewać zaczną xD