Wpis z mikrobloga

@piotrveyner: obecnie robię kawał makiety bez wykorzystania prawie w ogóle SNOT'a, i ponad tydzień już przy tym siedzę codziennie wieczorem i nadal jeszcze jest sporo pracy wymaganej, żeby to skończyć.
A OP chciał 3 duże sety wykorzystać do zbudowania tego MOCa, więc wiesz - chwilę to też może zająć
  • Odpowiedz
@damw: bo pewnie pustych, plaskich przestrzeni unikasz jak ognia. Dla mnie najfajniej wygladaja scenki bliskie starym zestawom Lego, gdzie byl plate i czasami jakas konstrukcja, krzak, drzewo etc. Zestawy mialy maks kilkaset klockow. Teraz AFOL-e mocerzy musza dac popis i kilkaset klockow uzyc na kazde 10 cm2 ich gownomakiety
  • Odpowiedz
Dla mnie najfajniej wygladaja scenki bliskie starym zestawom Lego, gdzie byl plate i czasami jakas konstrukcja, krzak, drzewo etc

@piotrveyner: czemu więc zamiast polować na stare zestawy kupujesz non stop te nowe?

Teraz AFOL-e mocerzy musza dac popis

nie widzę w tym nic złego, że ktoś chce zbudować coś fajnego, zwłaszcza jeśli mają odpowiednie elementy i skilla. Zawsze potem można podpatrzeć
  • Odpowiedz
@damw: nazywam tak, bo nie trafia do mnie monstrualnosc ich konstrukcji, nie trafia do mnie odstudowywanie wszystkiego, uciekanie od przestrzeni wolnych i pustych

Kupuje nowe zestawy, bo sa tansze i dostepne. Gdyby pozwolono nam kupowac stare zestawy, nawet jesli ich cena by uwzgledniala inflacje, na tagu bylyby hitem. Nowe tez sa spoko, ale zauwaz, ze nawet nowe zestawy Lego nie uciekaja tak od studow jak zestawy AFOL-i.
  • Odpowiedz
na tagu hitem bylyby stare zestawy

@piotrveyner: nie, wcale by nie były. Większość AFOLi jara się nowymi zestawami, a osoby zbierające te stare sety stanowią mniejszość. Nawet gdyby wróciły stare sety, nadal większość sprzedaży by stanowiły nowe i większe zestawy z dużo korzystniejszym współczynnikiem ilość klocków/cena

ze nawet nowe zestawy Lego nie uciekaja tak od studow jak zestawy AFOL-i.

my chyba patrzymy na zupełnie inne katalogi i wydawane
  • Odpowiedz
@piotrveyner: no i przecież w tym modelu masz sporo odstudowanych elementów. Co więcej - w recenzjach jakie przeglądałem po premierze tego zestawu ludzie właśnie pisali o zbyt dużej ilości tych widocznych studów. Że jeszcze w przypadku tego zestawu to jako tako wygląda, ale już jest na granicy
  • Odpowiedz
@piotrveyner: @damw: w telegraficznym skrócie-mieszkam na 3 domy, z czego jeden zagranicą, do tego mam firmę, rodzinę i jestem w trakcie budowania domu, dlatego:
1. Nie mam zwyczajnie czasu
2. Logistycznie ciężko mi się zgrać
3. To nie jest koncert życzeń xD
Baza będzie na 100% ale możecie sobie robić podśmiechujki bo pewnie nieprędko jeszcze ¯_(ツ)_/¯
Szalom
  • Odpowiedz