Aktywne Wpisy

Zaid +163
Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
źródło: Screenshot_20241111_185749
Pobierz
Samochód pokazuje mi 0% żywotności oleju (bo wymieniałem go lekko ponad rok temu). Aktualnie nie mogę jechać nigdzie i go wymienić. Coś się wielkiego stanie jak tak trochę pojeżdżę? Na serio aktualnie nie mam możliwości zmiany. Ostatnia zmiana oleju 1.11.2023 i zrobione jakieś 6k km. Przewiduję, że dopiero pod koniec listopada będę w stanie zająć się tym olejem.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja

#lego
źródło: comment_1644975513k8pQfGGLWehhKJZ0TgTI86.jpg
PobierzA OP chciał 3 duże sety wykorzystać do zbudowania tego MOCa, więc wiesz - chwilę to też może zająć
@piotrveyner: czemu więc zamiast polować na stare zestawy kupujesz non stop te nowe?
nie widzę w tym nic złego, że ktoś chce zbudować coś fajnego, zwłaszcza jeśli mają odpowiednie elementy i skilla. Zawsze potem można podpatrzeć
Kupuje nowe zestawy, bo sa tansze i dostepne. Gdyby pozwolono nam kupowac stare zestawy, nawet jesli ich cena by uwzgledniala inflacje, na tagu bylyby hitem. Nowe tez sa spoko, ale zauwaz, ze nawet nowe zestawy Lego nie uciekaja tak od studow jak zestawy AFOL-i.
@piotrveyner: nie, wcale by nie były. Większość AFOLi jara się nowymi zestawami, a osoby zbierające te stare sety stanowią mniejszość. Nawet gdyby wróciły stare sety, nadal większość sprzedaży by stanowiły nowe i większe zestawy z dużo korzystniejszym współczynnikiem ilość klocków/cena
my chyba patrzymy na zupełnie inne katalogi i wydawane
źródło: comment_1644998804QTId0Jf5sAMkkFfTZ9apxx.jpg
Pobierz1. Nie mam zwyczajnie czasu
2. Logistycznie ciężko mi się zgrać
3. To nie jest koncert życzeń xD
Baza będzie na 100% ale możecie sobie robić podśmiechujki bo pewnie nieprędko jeszcze ¯_(ツ)_/¯
Szalom