Wpis z mikrobloga

Jak zostać lewicowcem w dwóch punktach:

1. Bądź dzbanem który nie rozumie matematyki na poziomie gimnazjalnym (tyle wystarczy na 30% z matury)

2. Brawo, jesteś lewicowcem.

A potem ludzie się dziwią, że lewica ma tak debilne pomysły, jak ustawowe podniesienie każdemu pensji o 2000 zł jako sposób na walkę z inflacją XDD

#heheszki #humorobrazkowy #bekazlewactwa #rakcontent #gospodarka #edukacja #patologiazewsi
s.....i - Jak zostać lewicowcem w dwóch punktach:

1. Bądź dzbanem który nie rozumi...

źródło: comment_1644737580SOUOGZZfxptvssDIjFYukc.jpg

Pobierz
  • 271
  • Odpowiedz
To ty chyba tez jestes starszej daty, bo od kilku jak nie kilkunastu lat, kalkulatora na maturze moze używać kazdy xD

@Thecule: no jestem, a to już wogóle dyskalkulicy mają bajlando xD
  • Odpowiedz
powtarzać kluczowe kwestie

@skitarii: Kluczowa kwestia jest taka, że nie rozumiesz czym jest matura a próbujesz przedstawiać ją jedynie z perspektywy kogoś kto ją zdawał byle zdać, a w momencie gdy wiele osób w tym wątku Cię poprawia i tłumaczy Ci, że piszesz bzdury, odwracasz kota ogonem i fantazjujesz o jakichś mitycznych lewakach nie potrafiących zdać matury z matmy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Phyrexia: jaki nowy przedmiot chcesz wybierać skoro na etapie nauczania taki przedmiot nie istnieje?

Przedmiot rozszerzony wymaga rozszerzonego programu nauczania, który wybierasz po zakończeniu edukacji podstawowej.

Jakie to przedmioty są potrzebne pod kątem studiów w Polsce. Wymień proszę jakiś przykład.

Matura na poziomie podstawowym sprawdza czy nadajesz się do dalszej edukacji tj. Dalszego przepalania pieniędzy podatników na Twoje wykształcenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@dlugi-gr A ja odnoszę się do ich programu(z 2019 roku), gdzie jest podniesienie emerytury minimalnej do 1600 zł (w 2019 wynosiła 1100) i podniesienie minimalnej do 2700 w 2020 ( w 2019 wynosiła 2250) oraz dalszego podniesienia jej do 60% przeciętnego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw. Więc podniesienie pensji o 2000 to coś co wpisuje się w żaden ich program.
  • Odpowiedz
Kluczowa kwestia jest taka, że nie rozumiesz czym jest matura a próbujesz przedstawiać ją jedynie z perspektywy kogoś kto ją zdawał byle zdać, a w momencie gdy wiele osób w tym wątku Cię poprawia i tłumaczy Ci, że piszesz bzdury, odwracasz kota ogonem i fantazjujesz o jakichś mitycznych lewakach nie potrafiących zdać matury z matmy.

@Phyrexia: to ty ją przedstawiasz z perspektywy jakichś idiotów, co nawet zdać jej nie potrafią. Ja
  • Odpowiedz
@Fidel1: może inaczej. Lewica jest od dbania o interesy małych ludzi. Walić gospodarkę i finanse publiczne - mali ludzie maja mieć dobrze, nie ważne jakim kosztem. Tak było zawsze, i takie będą ich hasła.
  • Odpowiedz
@shiverr: Nie wyśmiewając tutaj nikogo, czy to od lewaku czy od prawaków. Ja osobiście uważam wręcz odwrotnie. Matura z polskiego powinna zniknąć jako obowiązek, a matura z matematyki powinna zawsze pozostać obowiązkowa. Zaraz minie mi 4 lata od mojej matury i z własnego doświadczenia powiem, że wiedza z matematyki na poziomie licealnym przydaje się praktycznie codziennie (nie studiuję na polibudzie), za to z języka polskiego ani razu mi się nie przydała.
  • Odpowiedz
@Phyrexia: gość od poczatku pisze, że matematyka powinna być obowiazkowa, żeby odsiać debili od studiowania, a ty wymyśliłaś sobie, że on chce sobie te 30% oprawić w ramkę i chwalić się kolegom. Trzymasz się tego, mimo że w każdym kolejnym poście pisał coś dokładnie odwrotnego i jeszcze wyzywasz innych od roztropków.
  • Odpowiedz
  • 1
@dlugi-gr

Lewica jest od dbania o interesy małych ludzi.

Nie, lewica jest od dbania o swoich ludzi, tak było zawsze.

Walić gospodarkę i finanse publiczne

Więc debilny postulat podniesienia pensji o 2000 idealnie do nich pasuje.
  • Odpowiedz
Przedmiot rozszerzony wymaga rozszerzonego programu nauczania, który wybierasz po zakończeniu edukacji podstawowej.

@wonsztibijski: można się samemu przygotować i przystąpić bez klasy o takim i takim profilu.

Jakie to przedmioty są potrzebne pod kątem studiów w Polsce. Wymień proszę jakiś przykład.

@wonsztibijski: zależy na jaki idziesz kierunek.

Matura na poziomie podstawowym sprawdza czy nadajesz się do dalszej edukacji tj. Dalszego przepalania pieniędzy podatników na Twoje wykształcenie.

@wonsztibijski: jeśli napiszę maturę
  • Odpowiedz
to ty ją przedstawiasz z perspektywy jakichś idiotów

@skitarii: Nigdzie tego nie zrobiłam. To tylko i wyłącznie Twoja uwaga. Najwyraźniej ubzdurało Ci się, że to był powód z jakiego ktoś nie chce matematyki na maturze i resztę już sam sobie błędnie zinterpretowałeś. W kółko powtarzasz te same bzdury jak zdarta płyta zamiast zwyczajnie przyznać do błędu i przeprosić po tym jak wiele osób powyżej Cię naprostowało, nie tylko ja. A Ty
  • Odpowiedz
@Fidel1: Gdyby nie lewica, etat pracowniczy dalej by wynosił 6 dni w tygodniu po 10h. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zmniejszenie godzin pracy przy dotychczasowej pensji to był postulat lewicy od lat 30 i 40. Co mamy - 5 dni w tygodniu po 8h + 4h raz na dwa tygodnie. Się im udało.
  • Odpowiedz
Nigdzie tego nie zrobiłam. To tylko i wyłącznie Twoja uwaga. Najwyraźniej ubzdurało Ci się, że to był powód z jakiego ktoś nie chce matematyki na maturze i resztę już sam sobie błędnie zinterpretowałeś. W kółko powtarzasz te same bzdury jak zdarta płyta zamiast zwyczajnie przyznać do błędu i przeprosić po tym jak wiele osób powyżej Cię naprostowało, nie tylko ja. A Ty nadal bredzisz o jakichś jak to ujmujesz "debilach" i marzeniach
  • Odpowiedz
@enron: Najwidoczniej nie wprowadza zagadnień w dobrym tempie, skoro połowa uczniów szkół średnich ma problemy ze zrozumieniem przedstawianego materiału.

"Wśród absolwentów liceów egzamin z matematyki zdało w liceach 88% uczniów, a w technikach - 77%"

Chyba nie jest aż tak źle z tym zrozumieniem materiału.

Nawet najbardziej logicznie ułożony program nie będzie skuteczny, jeżeli przedmiot jest źle nauczany,

Zgadza się. Tak samo żaden przedmiot nie będzie dobrze opanowany, jeśli podstawę programową
  • Odpowiedz