Aktywne Wpisy

MyOwnWorstEnemy +847
Niektórzy "rodzice" są zajebiscie toksyczni a nawet nie zdają sobie sprawy ze swojego #!$%@?. Siedze na balkonie a pod blokiem matka z córką. Dziecko jedzie na małej hulajnodze.
Dziewczynka: dosłownie lekko odpycha się
Matka: Uwazaj! Samochody są! Gdzie jedziesz! Krawężnik jest! Co robisz? Poczekaj!
Dziewczynka: zatrzymuje się
Matka: nie szuraj tym sandałem! Co ja mówiłam! Zrobisz dziurę! Już następnych butów nie dostaniesz! Pójdziesz boso do przedszkola! Wszystkie dzieci będą się z ciebie
Dziewczynka: dosłownie lekko odpycha się
Matka: Uwazaj! Samochody są! Gdzie jedziesz! Krawężnik jest! Co robisz? Poczekaj!
Dziewczynka: zatrzymuje się
Matka: nie szuraj tym sandałem! Co ja mówiłam! Zrobisz dziurę! Już następnych butów nie dostaniesz! Pójdziesz boso do przedszkola! Wszystkie dzieci będą się z ciebie

Ana77 +11
Oskarżyłam kogoś niesłusznie o oszustwo. #!$%@?łam przez telefon. Jakby było mało w w naszym środowisku powiedział o tym, a teraz okazuje się, że się skompromitowałam. Dowodem są kamery. Teraz będzie drama ze świadkami itd.Nawet nie zapytałam, tylko #!$%@?łam. Ta osoba nawet się popłakała.
Jezu jaki wstyd,teraz będzie afera z innymi oosbami, jestem spalona.
#!$%@?, nigdy nie #!$%@?łam takiej akcji.
To było wtedy kiedy dostałam hipomanii i poprostu nie pamiętam co się wtedy
Jezu jaki wstyd,teraz będzie afera z innymi oosbami, jestem spalona.
#!$%@?, nigdy nie #!$%@?łam takiej akcji.
To było wtedy kiedy dostałam hipomanii i poprostu nie pamiętam co się wtedy

Jestesmy podczas migracji z HP Server Automation do Ansibla Towera i póki co mam złe przeczucia do do tego ulepa towera.
- Trzeba dawać refresh podczas puszczania templata z playbookami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Jak u was jest rozwiązanie wyjsie awaryjne jak np templataka w /etc/sudoers.d/ sie zwali i nie można dać sudo su -?
W HPSA jest agent na którego awaryjnie można wjechać jak to jest zrobione w ansiblowym workflow?!
Bo chyba nawet jak tech technical user z kluczem to i tak nie bedzie mógł sudo su zrobić a robić klucz na roota to proszenie sie o kłopoty...
Bo bardzo źle to widze teraz...
@open-alpha: To jest bug. Miałem go u siebie ale nie pamiętam jak rozwiązałem. Coś w konfiguracji nginx zmieniłem. Normalnie podgląd masz na żywo.
@open-alpha: Brzmi jakbyś szukał problemu tam gdzie go
Zakładam, że nie puszczacie templatki od razu na PRD tylko przechodzicie przez DTA. Natomiast jeśli ktoś sam (właściciel serwera) sobie jakoś zwali profil sudo (lub binarkę), to sam sobie to naprawia z ewentualnym supportem zespołu linuksowego (w przypadku kiedy ktoś mocno nie ogarnia). W praktyce już dawno nie obiło mi się o uszy, żeby ktoś skopał
@Kryspin013: dobre o tym nie wspominać (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)