Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki potrzebna rada. Chcę zmienić pracę, ale nie mam kompletnie pomysłu na to, w jakim kierunku pójść. Szukam kursów, stażów, dofinansowań, ale nie wiem na co się zdecydować, ponieważ zaczynam właściwie od zera. Mam kwalifikacje technika elektronika, dyplom ukończenia studiów (zmarnowanych lat) i doświadczenie pracy na magazynie od lat dwóch ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zastanawiam się czym aktualnie warto się zainteresować, gdzie później zarobię w miarę przyzwoite pieniądze (5-6k brutto to obecnie marzenie). Stawiałbym raczej na jakieś umiejętności twarde, praktyczne, na swój sposób mierzalne i z jasno określonym celem. Oczywiście fajnie by było gdybym po nabyciu konkretnych umiejętności mógł łatwo znaleźć pracę tzn. żeby zapotrzebowanie na rynku było takie, aby doświadczenie nie było tak ważne w CV, co umiejętności. Jest ktoś w stanie mi coś doradzić?

#praca #pracbaza #korposwiat #pytanie #korpo #pracait #ekonomia #it (przepraszam jeśli zaśmiecam, chcę dotrzeć do różnych osób)

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62068f155137d8e1c298032f
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 6
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Pytanie, które skierowałeś jest pytaniem stricte osobistym. Nikt Ci z tym nie pomoże (chyba, że psycholog ( ͡° ͜ʖ ͡°)).

Jeżeli nie wiesz co Cie interesuje to siadasz do komputera i przeszukujesz daną dziedzinę pod kątem specjalizacji (od ogółu do szczegółu. Na przykładzie IT -> Software Development -> Web Dev, Backend Dev, Frontend Dev, Data Scientist, Video Game Dev) a potem googlujesz zadania i jeżeli jakiś
  • Odpowiedz
OP: @Purebreed: @kulfon_sciekozyj: tylko moim problemem jest to, że mi już nie wiele rzeczy zostało w pamięci z czasów technikum. Ja jestem otwarty na naukę, ale nie mam tyle wiedzy, żeby w ogóle mieć o czym gadać na rozmowie kwalifikacyjnej. Musiałbym chyba wcześniej zapisać się definitywnie na kurs. I teraz nie wiem czy uderzać w programowanie PLC czy coś innego?

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
  • Odpowiedz