Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#druk3d

Ender 3 V2.

No cholera co się zepsuło? Jeszcze wczoraj robiłem duży wydruk i było okej. Dziś chciałem coś wydrukowc i nie podaje prawie filamentu. Jakieś cienkie pajęczyny podaje momentami, a momentami normalnie. Już kręciłem śrubką przy ekstruderze i nic nie pomaga. Momentami w ogóle nie leci filament. testowałem na dwóch pla i ten sam problem. Dysza raczej drożna bo ręcznie kręcąc ekstruder idzie filament normalnie. Zmiana temperatury też nic nie daje.
desygnat - #druk3d

Ender 3 V2.

No cholera co się zepsuło? Jeszcze wczoraj robiłem d...

źródło: comment_1644171895fxYp2LfpDSPT4JT0mrKkP4.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@desygnat: zapytam jeszcze czy może być to objaw przypalonej rurki teflonowej w hotendzie? Półtora roku jej nie ruszałem bo było okej. Nie chce mi się dziś tego rozbierać, ale czy to dobry trop?
  • Odpowiedz
@desygnat: ja tam niczego nie zmienilem nigdy, nakpierw dual drive bgma montowalem, potem pankej steppera. Czytałem, że trzeba piny zmienic fizycznie albo w sofcie bo będzie odwrotnie kręcił a jakoś nic nie zmieniałem i działa
@desygnat: Wyciagnij filment, pewnie jakies zgrubienie jest, albo bowden zgnieciony
  • Odpowiedz
@desygnat wiesz w ogóle czym jest ekstruder? ;) Ja tam również twierdzę, że pęknięty. Jak masz BMG to zamontuj zamiast stockowego, ten od TriangleLabs pasuje w to samo miejsce (ma wcięcie na śrubę trapezową). Nic nie trzeba zmieniać z firmware, tylko e-steps ale to przez menu drukarki albo gcode.
  • Odpowiedz
@7uras: zależnie od extrudera może być konieczność albo zmiany w firmware, albo tak jak ja zrobiłem zamiana pinów (kabelków w taśmie) aby nie kompilować ręcznie jyersa.

@desygnat: głowica to zaledwie 3-4 zł i zawsze od tego zaczynam, a jeśli masz oryginalny plastikowy extruder to sprawdź czy się nie połamał (ramię dźwigienki przy wprowadzaniu filamentu).
  • Odpowiedz