Wpis z mikrobloga

jestem .net developerem, mam zmieniać pracę i w nowej pracy proponują mi najpierw szybki projekt w Angular zebym dalej rozwijał się jako fullstack. Mam 3 miesiace do ogarnięcia tego szaleństwa. Co byscie mi poradzili żeby w pierwszym dniu pracy nie siedzieć z otwartą buzią i zastanawiać sie co się dzieje ? jakiś kurs ? jakis projekt OSS ?
#js #frontend #angular #webdev
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@host25: ok, ale czytać ją teraz przez te 3 miesiące jak książke ?
czy bardziej isc na żywioł do pracy i jak będe miał z czymś problem to rozwiązania szukać juz w dokumentacji ?:)
  • Odpowiedz
@DaxterPoker: przeczytaj najpierw docsy szybko żeby mieć ogólne pojęcie jak to działa i jakie ma możliwości a potem zbuduj sobie jakąś własną apke - wtedy trafisz na jakieś problemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DaxterPoker: Ja bym polecał zacząć od ogarnięcia podstaw samego języka. JS ma kilka pułapek które mogą kiedyś mocno zaskoczyć, warto wiedzieć co się w nim dzieje, nie stawaj się framework developerem. Do tego jak robiłeś w życiu tylko backend to ogarnij sobie najpierw HTML i CSS, albo chociaż ostatnie trendy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@DaxterPoker: "szybki projekt" to nigdy tak nie wygląda i praktycznie zawsze utkniesz w nim na dłużej.
Ale zeby tylko nie narzekać to na stronie angulara chyba caly czas jest aplikacja hero cos tam. Ona pokazuje wszystkie bardzo podstawowe funkcje. To na początek wystarczy
  • Odpowiedz