Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +445
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +474
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

Jak nadawca nie załączył deklaracji celnej, to niestety przesyłka będzie czekać, aż Urząd Celno-Skarbowy podejmie decyzję czy Poczta ma odesłać do nadawcy, czy jednak oclą ją na podstawie wyceny zawartości (trzeba zrobić rewizję). Do czasu otrzymania decyzji Poczta Polska nie może nic zrobić.
Międzyczasie poszło też info do UPU, że przyszła przesyłka bez deklaracji celnej. Oni przekazują to do odpowiedniego organu w kraju nadawcy. Jest szansa, że doślą brakujące dokumenty, ale
Tak czy inaczej, czekam na info, bo ciagle nic nie ma. moze zamiast emaila znajde awizo ...
Placówka nadawcza nie powinna tego przyjąć (jak była to paczka).
Potem to poszło dalej. Jak przesyłka trafiła do samolotu czy czym ją tam wieźli, to niestety już nikt później tego nie wyłapie.
Ps. To paczka (nr zaczyna się od C, E, H) czy list (nr zaczyna się L, R, V, U). W przypadku listów niestety to nadawca musi pamiętać o deklaracji celnej (bo skąd osoba przyjmująca ma wiedzieć czy
Nie mam pojęcia jak to działa, nigdy nie wysyłałem paczki/listu za granicę korzystając z takich instytucji. Pewnie znalazłbym się w podobnej sytuacji jak ten mój nadawca, przyjęli, kasę wzięli, dzięki.
To list polecony, a w listach przeważnie jest korespondencja, a ona nie wymaga deklaracji celnej.
Pewnie dopiero u nas na rentgenie wyszło co jest tak naprawdę w środku.
U nas pytają przy zagranicznych czy w środku są dokumenty czy towar, jak wysyła się coś większego (a przynajmniej u mnie).
tak czy inaczej, oczywiście nie ma nadal zadnego info z poczty.
Skanowane jest wszystko co przychodzi z zagranicy (kwestia bezpieczeństwa) i nie wygląda na zwykły list.
Napisz do nadawcy jak masz kontakt, bo tylko on może interweniować (ty nie jesteś stroną dla poczty).
Dodatkowo napisz na kontakt@poczta-polska.pl bo infolinii niewiele się dowiesz (na odpowiedź poczekasz kilka dni).
Ewentualnie Odział Celny Pocztowy w Lublinie email: sekretariat.oc.302080@mf.gov.pl tel. (81) 748 43 36
Dzieki za wskazowki, widze ze trafilem na poteznego Mirka z doswiadczeniem.