Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +158
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
filip-pietrasik +47

int main(int argc, char * argv[])
{
if(argv[2] == '+') Kalk.dodaj(); //error
else if(argv[2] == '-') Kalk.odejmij(); //error
else if(argv[2] == '*') Kalk.pomnoz(); //error
}
ja wiem na czym ten błąd polega, ale w googlach odnośnie tego errora rozwiązania dotyczą porównywania z const char, a u mnie strcmp nie działa. Jak mogę rozwiązać ten problem?
pastebin.com
Komentarz usunięty przez autora
musisz zrobić tak jak napisałem, czyli jak doprecyzował @NiecoCiekawszyNick ogólnie argv[x] to jest jakiś ciąg znaków, to że podajesz jeden nie zmienia tego, czyli argv[x] możesz przypisać do char *argument i wtedy żeby dostać pierwszy znak robisz *argument albo argument[0] czyli jeśli chcesz sprawdzić co tam jest musisz w swoim kodzie napisać argv[2][0] albo *argv[2]
Wklejam cały
tylko mnożenie mi się wywala ale mam jakieś przyćmienie umysłowe, bo nie mogę znaleźć przyczyny tego wywalenia.
znalazłem - program działa, po prostu * trzeba eskejpować w wierszu poleceń \*
odpal może cmd i z cmd odpal binarkę programu z odpowiednimi argumentami. System mam 64bitowy i wszystko pięknie działa.
ścieżka\zadanie3 3 2+4
i otwiera mi plik, ale nie pokazuje wyniku
musisz spacjami oddzielać inaczej traktuje to jako jeden argument
Komentarz usunięty przez autora