Aktywne Wpisy

L3stko +17
Kojarzycie sprawę tweeta z groźbą ataku na Sejm? Nie mam zamiaru nikogo bronic bo sam również krytykowałem gościa, ale robi się ciekawie. Osoba o której była mowa w tamtym znalezisku zgłosiła na policji przejęcie swojego konta twitterowego. Jeśli faktycznie to nie on pisał, kolejny raz okaże się, że wykopki to wieśniaki z widłami i pochodniami.
Jak już wspomniałem, ja sam go krytykowałem ale jednocześnie zakopałem znalezisko, za co oczywiście byłem bluzgany. Głównym
Jak już wspomniałem, ja sam go krytykowałem ale jednocześnie zakopałem znalezisko, za co oczywiście byłem bluzgany. Głównym

Wanzey +606
Pan Żywiec Zdrój, człowiek który wymyślił wodę.
Szanujesz - plusujesz.
Szanujesz - plusujesz.

int main(int argc, char * argv[])
{
if(argv[2] == '+') Kalk.dodaj(); //error
else if(argv[2] == '-') Kalk.odejmij(); //error
else if(argv[2] == '*') Kalk.pomnoz(); //error
}
ja wiem na czym ten błąd polega, ale w googlach odnośnie tego errora rozwiązania dotyczą porównywania z const char, a u mnie strcmp nie działa. Jak mogę rozwiązać ten problem?
pastebin.com
Komentarz usunięty przez autora
musisz zrobić tak jak napisałem, czyli jak doprecyzował @NiecoCiekawszyNick ogólnie argv[x] to jest jakiś ciąg znaków, to że podajesz jeden nie zmienia tego, czyli argv[x] możesz przypisać do char *argument i wtedy żeby dostać pierwszy znak robisz *argument albo argument[0] czyli jeśli chcesz sprawdzić co tam jest musisz w swoim kodzie napisać argv[2][0] albo *argv[2]
Wklejam cały kod:
#include
#include
using namespace std;
class Kalkulator {
private:
int Argument1;
int Argument2;
int Wynik;
char Operacja;
public:
void ustawargument1 (int a);
void ustawargument2 (int b);
void dodaj();
void odejmij();
void pomnoz();
void podziel();
int podajwynik();
};
void Kalkulator::ustawargument1 (int a)
{
Argument1 =
tylko mnożenie mi się wywala ale mam jakieś przyćmienie umysłowe, bo nie mogę znaleźć przyczyny tego wywalenia.
znalazłem - program działa, po prostu * trzeba eskejpować w wierszu poleceń \*
odpal może cmd i z cmd odpal binarkę programu z odpowiednimi argumentami. System mam 64bitowy i wszystko pięknie działa.
ścieżka\zadanie3 3 2+4
i otwiera mi plik, ale nie pokazuje wyniku
musisz spacjami oddzielać inaczej traktuje to jako jeden argument
Komentarz usunięty przez autora