Wpis z mikrobloga

Ja się wcale nie dziwię że właścicielka u której wynajmuje nie ma do mnie zastrzeżeń XD

Niżej opisy z grup na której właściciele mieszkań ostrzegają się nawzajem przed najemcami nieuczciwymi.

Na pozór elegancki mężczyzna, utrzymuje legendę znakomitego emerytowanego, komandosa, wynajmuje mieszkania pod pretekstem najmu z możliwością przebywania dwóch osób, następnie opłaca najem i kontakt z nim się urywa. Wysoki facet, ubrany markowo, włosy zaczesane do tylu. Gdy właściciel zaczyna dochodzić swoich praw wtedy wprowadza niepełnosprawna matkę. Straszy właścicieli podnajmowaniem cyganom i Chińczykom. Znakomicie znany tamtejszej policji. Walczyliśmy z nim 3 doby aby opuścił mieszkanie strasząc nas paragrafami, kodeksami itd. Finalnie przy pomocy firmy zajmującej się "negocjacjami nie eksmisyjnymi", która się tym zajęła wyprowadził się.

#krakow #wynajem #patologiazmiasta

Im dłużej jestem na tej grupie i czytam o ludziach którzy wynajmują tym zwierzętą to za głowę się łapię

https://www.facebook.com/groups/2015716391991989/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=3306887586208190
PiersiowkaPelnaZiol - Ja się wcale nie dziwię że właścicielka u której wynajmuje nie ...

źródło: comment_164363227108cGa9Tn4uz3jO2OD9mpj6.jpg

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

#mazowieckie
powiat Nowodworski
Rafal 42lata, z konkubiną Ilona 42lata i nastoletnim pasierbem (16lat).
Po 2 latach utrzymania "pasożyta" mogłam zobaczyć swoje mieszkanie.
Ponad rok nie płacony czynsz, zaległości w opłatach pradu 5 tysięcy, licznik wody nie podany od września 2020.
48godz pod bramą, nascie interwencji policji, pan dalej twierdzi, że będzie tu mieszał. W końcu przez najemcę-" zostały poczynione liczne nakłady..."
PiersiowkaPelnaZiol - #Mazowieckie
powiat Nowodworski
Rafal 42lata, z konkubiną Ilo...

źródło: comment_1643633407yymIFNaQtKmw9OYUacHMgY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Kraków Niepołomice Wieliczka i okolice
Już trochę czasu minęło, ale w końcu postanowiłam sprawę opisać.
Ostrzegam przed Nikola rocznik 2001 i Kamil rocznik 1998. Wynajmowali mieszkanie z kotem, a po miesiącu pojawił się również szczeniak owczarka (zmarł szybko i pojawił się następny). Obecnie z tego co wiem para nie jest już razem, jednak różnie może być... umowę podpisywał chłopak, ale wszelkie formalności związane z oglądaniem mieszkania i odbiorem kluczy były załatwiane przez
PiersiowkaPelnaZiol - Kraków Niepołomice Wieliczka i okolice
Już trochę czasu minęło...

źródło: comment_1643633673OOWR8E5MI4sXTFl17ZjQ4m.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: To jest jakiś kosmos. Z jednej strony człowiek się zastanawia jak ktoś w ogóle może żyć w takich warunkach i nie widzieć w tym problemu, z drugiej strony świadomość, że taka patologia jest wśród nas, że oni głosują w wyborach, że to oni wychowują część następnego pokolenia (no bo patologia z reguły ma dzieci). No i w końcu to, że normalni ludzie którzy chcą sobie wynająć mieszkanie będą traktowani
  • Odpowiedz