Wpis z mikrobloga

Ja się wcale nie dziwię że właścicielka u której wynajmuje nie ma do mnie zastrzeżeń XD

Niżej opisy z grup na której właściciele mieszkań ostrzegają się nawzajem przed najemcami nieuczciwymi.

Na pozór elegancki mężczyzna, utrzymuje legendę znakomitego emerytowanego, komandosa, wynajmuje mieszkania pod pretekstem najmu z możliwością przebywania dwóch osób, następnie opłaca najem i kontakt z nim się urywa. Wysoki facet, ubrany markowo, włosy zaczesane do tylu. Gdy właściciel zaczyna dochodzić swoich praw wtedy wprowadza niepełnosprawna matkę. Straszy właścicieli podnajmowaniem cyganom i Chińczykom. Znakomicie znany tamtejszej policji. Walczyliśmy z nim 3 doby aby opuścił mieszkanie strasząc nas paragrafami, kodeksami itd. Finalnie przy pomocy firmy zajmującej się "negocjacjami nie eksmisyjnymi", która się tym zajęła wyprowadził się.

#krakow #wynajem #patologiazmiasta

Im dłużej jestem na tej grupie i czytam o ludziach którzy wynajmują tym zwierzętą to za głowę się łapię

https://www.facebook.com/groups/2015716391991989/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=3306887586208190
PiersiowkaPelnaZiol - Ja się wcale nie dziwię że właścicielka u której wynajmuje nie ...

źródło: comment_164363227108cGa9Tn4uz3jO2OD9mpj6.jpg

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: Pomijam kwestię lecenia w c---a z opłatami, ale nawet jeśli, to jak można w takim syfie żyć ( _)
Ja mam wyrzuty sumienia jak w kuchni nie ogarnę z lenistwa, a jak ostatnio miał przyjechać właścieciel mieszkania, to robiłem sprzątanie mieszkania przez pół dnia, żeby wstydu nie było xD
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: teraz rozumiem dlaczego właściciel mieszkania, które najmuje, nazwał mnie "złotym najemcą".

Czy tym "ludziom" zwyczajnie nie wstyd zniszczyć czyjeś mieszkanie? Trudno uwierzyć, że tak prymitywne formy życia należą do tego samego gatunku, co ja.

wynajmują tym zwierzętą to za głowę się łapię

nie obrażaj zwierząt. Zwierzęta się tak nie zachowują.
w.....y - @PiersiowkaPelnaZiol: teraz rozumiem dlaczego właściciel mieszkania, które ...

źródło: comment_1643651802mUWXy2CtbRD39pdlbDsVh1.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Rozmawiałem kiedyś z gościem z Krk, który wynajmował kilka mieszkań, że paradoksalnie jako grupa wynajmująca najmniej problematyczni są studenci. Zwykle nawet jak coś na imprezie rozjebią, to jest to jedna rzecz, zazwyczaj sami naprawią albo odkupią. I bardzo rzadko doprowadzą mieszkanie do stanu jak wyżej.

@mbasasello: Czemu paradoksalnie. Wynajmowanie studentom to chyba najlepszy deal a wynajmowanie mieszkania np. trzy pokojowego trzem rożnym studentom to w ogóle zajebisty układ. Nie znają
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol właśnie dlatego kaucja 3x czynsz powinna być normą (zawsze jakąś część kosztów naprawy taka kaucja pokryje). Btw nie zdziwiłbym się, gdyby spora część takich lokatorów na codzień śmigała "pod krawatem", jako porządni i godni naśladowania obywatele
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PiersiowkaPelnaZiol: pytanie brzmi czy nie można poorostu wjechać do takiego leszcza i go połamać?skoro policja nic nie może zrobić to co zrobi w takiej sprawie? Latwo można stwierdzić że skoro prowadzi taki styl życia to mógł mieć dużo wrogów
  • Odpowiedz
  • 0
@PiersiowkaPelnaZiol: a nie można do umowy dopisać, że jeżeli najemca nie zapłaci w ciągu np 2 tyg od terminu to zostaje w------y? Podpisik i co takie coś nie może zostać egzekwowane przez prawo?
  • Odpowiedz
  • 4
@PiersiowkaPelnaZiol: k---a, jak zwierzęta. To powinien istnieć rejestr osób, którym pod żadnym pozorem nie wynajmować mieszkania, choćby mieli zdechnąć pod mostem. I wszystkich bohaterów Twoich opowieści powinni tam umieszczać.

Ja p------e, ludzie to jednak naprawdę, elementarnej przyzwoitości nieraz nie mają.
Mieszkałem z różnymi typami, widziałem swoje i w agiehowskim Babilonie przed remontem, i w czteroletnim mieszkaniu, które zapuszczono do permanentnego grzyba i wilgoci ponad 80% całą zimę (Andrzej, to jebnie), a także poddasze kamienicy, gdzie mieszkało 5 chłopa i każdy miał w chuju sprzątanie. I chyba dopiero kombinacja wszystkich tych syfów mogłaby konkurować z tym, co widziałem tu na
  • Odpowiedz
@buczubuczu: Ej, bez kitu, dokładnie jak piszesz. Jak się po studiach z żoną z wynajmowanego wyprowadzaliśmy to wszystkie listwy podłogowe poprzyklejałem, bo część odpadła. I jeszcze się zastanawiałem, czy ściany nie odmalować, bo trochę się od fotela poocierała.
  • Odpowiedz
@LubieChleb: Mam tego więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°) wyprowadziłam się po tym, jak wprowadziła się tabsowa ekipa i zamontowali mrugające na wszystkie kolory ledy w łazience (normalne światło nie działało). To tam c--j, ale jak chcieli w łazience zamontować kule dyskotekową, bo lubią śpiewać i r----ć się pod prysznicem i chcą klimat, to powiedziałam dość xD

@PiersiowkaPelnaZiol: był w sumie fajny tag o różowych
  • Odpowiedz