Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do tego znaleziska https://www.wykop.pl/link/6473859/t-mobile-zastrasza-zpp-operator-tlumaczy-swoje-dzialania/
Myślę, że warto przeczytać i zastanowić się wybierając operatora. Nic więcej nie będę pisał, bo nie chcę dostać pozwu ¯\_(ツ)_/¯
Pozdrawiam ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Tagi dla zasięgu: #tmobile #orange #play #plus #promocje #internetmobilny
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanuszAndrzejNowak
Tak bo tmobile zapłaciło wcześniej 4 mld za koncesje do nadawania na odpowiednich falach i mogli to odliczyć od podatku w ciągu 4-5 lat, w 2021 zapłacili >150mln cit.
Bylo juz tlumaczone dużo razy ale widzę ze clickbaitowe tytuły nadal w formie
  • Odpowiedz
Tak bo tmobile zapłaciło wcześniej 4 mld za koncesje do nadawania na odpowiednich falach i mogli to odliczyć od podatku w ciągu 4-5 lat, w 2021 zapłacili >150mln cit.

Bylo juz tlumaczone dużo razy ale widzę ze clickbaitowe tytuły nadal w formie

@PlusCzyMinus: Inni operatorzy nie kupowali?¯\(ツ)_/¯ Zamiast narzekać na to, że władza nic nie robi, może czas zacząć wybierać portfelem, szczególnie, gdy oferta jest zbliżona ¯\(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
ok xd czyli jest tytuł TMOBILE NIE ZAPŁACIŁO PODATKU ŁOLABOGA a potem okazuje się ze skorzystali z prawa Polskiego które im zezwalało na odliczenie 4 miliardow od podatku xD

@PlusCzyMinus: xDxDxD ...więcej xDxDxD Właśnie o to chodzi, skoro prawo nie działa, to może konsumenci powinni się zastanowić i wspierać firmy, które mniej agresywnie się optymalizują podatkowo. Nie wiem tylko po co to tłumacze, skoro nic nie zrozumiesz, bo xDxDxD ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@JanuszAndrzejNowak czepianie się "xD" dobry argument. No a nie widzisz problemu, że trzeba zapłacić 4.000.000.000 zł za prawo do nadawania czyli w sumie podatek od niczego? Bo dla państwa to czysty hajs niczym podatek. Plus ile podatku dochodowego od tysięcy pracowników miesięcznie, plus że zapłacili ponad 150mln CIT w 2021? Sam nie masz pojęcia o czym piszesz tylko zachowujesz się jak tytułowy Janusz który zobaczył tytuł ze podatku nie płaco a
  • Odpowiedz
@PlusCzyMinus Bo jeśli skorzystałbyś z takiego prawa do odliczenia podatku dochodowego to trzeba by było się zastanowić czy warto Ciebie trzymać w tym kraju i dawać Ci pracę, bo przecież nic nie wnosisz do kraju¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
czepianie się "xD" dobry argument. No a nie widzisz problemu, że trzeba zapłacić 4.000.000.000 zł za prawo do nadawania czyli w sumie podatek od niczego? Bo dla państwa to czysty hajs niczym podatek. Plus ile podatku dochodowego od tysięcy pracowników miesięcznie, plus że zapłacili ponad 150mln CIT w 2021? Sam nie masz pojęcia o czym piszesz tylko zachowujesz się jak tytułowy Janusz który zobaczył tytuł ze podatku nie płaco a więc bojkotujmy.
  • Odpowiedz
@JanuszAndrzejNowak ok czyli jeśli Ty musiałbyś zapłacić 50% rocznych przychodów(nie dochodów dla jasności) w formie a'la podatku za prawo do posiadania nie wiem, swojej pracy czy biznesu, to rozumiem że później bys nie skorzystał z prawa odliczenia tego od swojego podatku w następnych 5 latach?
  • Odpowiedz
ok czyli jeśli Ty musiałbyś zapłacić 50% rocznych przychodów(nie dochodów dla jasności) w formie a'la podatku za prawo do posiadania nie wiem, swojej pracy czy biznesu, to rozumiem że później bys nie skorzystał z prawa odliczenia tego od swojego podatku w następnych 5 latach?

@PlusCzyMinus: Co ma jedno z drugim wspólnego?¯\(ツ)_/¯ Ja mówię o perspektywie konsumenta, któremu może się to nie podobać i może uwzględnić ta informację w procesie
  • Odpowiedz
@JanuszAndrzejNowak dokładnie aż dam "xD".
Firma zapłaciła 4 mld czyli prawie połowę rocznych przychodów za prawo do nadawania na różnych częstotliwościach, teraz agresywny Janusz się burzy ze polskie prawo zezwala na odliczenie tego od podatku cit w ciągu kolejnych 5 lat. oki czyli jak rozumiem Ty byś z takiego prawa skorzystał, ale ze inni więcej zarabiają to oni już nie mogą xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JanuszAndrzejNowak: Operatorzy komórkowi ponoszą wielomiliardowe koszty rok do roku.
To nie tylko koszty częstotliwości (swoją drogą zbliża się kolejna, ale ten rząd nie potrafi jej rozpisać), ale też budowy i konserwacji nadajników.
Dodatkowo każdy z tych operatorów zatrudnia armię pracowników i musi zapewnić pewien stopień dostępności archaicznej w dzisiejszych czasach metody kontaktu, a mianowicie infolinii - wskaźnik ten zwany SL jest kontrolowany przez UKE.

Podsumowujac: ZPP to debile, którzy najprawdopodobniej
  • Odpowiedz
Operatorzy komórkowi ponoszą wielomiliardowe koszty rok do roku.

@Clear: I robią to pro bono? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To nie tylko koszty częstotliwości (swoją drogą zbliża się kolejna, ale ten rząd nie potrafi jej rozpisać), ale
  • Odpowiedz