Wpis z mikrobloga

#allegro Czy wy jesteście normalni? OPIS PRODUKTU i jego PARAMETRY to dwie najważniejsze cechy oferty dzięki którym wiadomo co się kupuje a wy UKRYWACIE te informacje?

Kto u was w @allegro_pl wpadł na taki idiotyczny pomysł? Oczywiście pytanie retoryczne bo wiadomo, mniej opisu to więcej miejsca na reklamy, promowane oferty i inne nikomu niepotrzebne syfy
Catmmando - #allegro Czy wy jesteście normalni? OPIS PRODUKTU i jego PARAMETRY to dwi...

źródło: Zrzut ekranu 2026-04-08 082808

Pobierz
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Catmmando: mieć cały polski e-commerce w garści, psuć go na siłę xD
kiedyś Amazon nie znaczył w Polsce nic a nic, Aliexpress bylo tylko ciekawostką, eBay w ogóle nie dał rady się utrzymać i się szybko zwinął... i nie zdziwię się, jak te platformy zaraz zaczną zdobywać większą popularność ponownie
  • Odpowiedz
  • 670
@Catmmando: Też mnie to ostatnio wnerwiło, przeglądam aukcje i na pierwszy rzut oka nie zauważyłem tego przycisku i byłem wnerwiony, że nagle sprzedawcy przestali to dodawać.
  • Odpowiedz
i nie zdziwię się, jak te platformy zaraz zaczną zdobywać większą popularność ponownie

@winsxspl: a ja sie zdziwie bo interfejs amazonu ktory obsluguja bez problemu 80 letnie seniorki w stanach czy uk, stanowi nieprzekraczalna bariere dla wielu high it skills wykopkow ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: bo i tak c-----a wyszukiwarka Allegro nadal jest bardziej precyzyjna xD wpsiałem socket 775, bo chcę kupić przykładowo płytę - a w filtrach wyskakuje mi chipset AMD B850, brak kategorii DDR2
to tylko pierwszy przykład
winsxspl - @PurpleHaze: bo i tak c-----a wyszukiwarka Allegro nadal jest bardziej pre...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: albo tutaj - niech mi tęga głowa podpowie czy to jest LGA 1155 czy 1151... bo jest jeszcze AM4, ale to nie PGA, więc od razu można wykluczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a przypominam, że dalej mam wpisane 775
winsxspl - @PurpleHaze: albo tutaj - niech mi tęga głowa podpowie czy to jest LGA 115...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
ja sie zdziwie bo interfejs amazonu ktory obsluguja bez problemu 80 letnie seniorki w stanach czy uk, stanowi nieprzekraczalna bariere dla wielu high it skills wykopkow ¯\(ツ)/¯

@PurpleHaze: Jak chcesz coś znaleźć na Amazonie to musisz szukać z pomocą zewnętrznych wyszukiwarek, bo na Amazonie znajdziesz jedynie promowany szajs w cenie 2x wyższej. Może pasuje to seniorkom z UK ale highskill usera albo biedaka to w-----a.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: bardziej chodzi mi o to, że ludzie zostawią Allegro z powodów innych niż wyszukiwarka xD będą skłonni przegrzebywać oferty i szukać pół godziny dłużej, byle nie musieć zamawiać do Allegro Boxu czy kolejnych wzrostów cen Smarta. Stracą świetną stronę przez głupie pomysły
  • Odpowiedz
@Catmmando: a najgorzej jak ostatnio przeglądałem produkty używane i pojawiały się aukcje z lombardów… każdy jeden produkt musisz rozwijać bo widzisz tylko “używane” i cenę. Oczywiście zdjęcie rzeczywiste jest tylko w opisie. Parodia
  • Odpowiedz
@Catmmando: wczoraj myślałem, że u mnie się coś z-----o bo scrolluję aukcję i nie ma opisuj, wchodzę na jakieś losowe inne i też nie ma, myślałem, że mi adblock może coś za bardzo blokuje. XDD

Dopiero jak wszedłem na tag i zobaczyłem u kogoś na screenie gdzie jest teraz opis to ogarnąłem. XDD

Czy ci oderwani od rzeczywistości krawaciarze w tych z-------h korpo są w stanie ogarnać, że naprawdę jak
  • Odpowiedz
mieć cały polski e-commerce w garści, psuć go na siłę xD

@winsxspl: nie oni pierwsi, nie ostatni. Widocznie polak jak nie popsuje czegoś w imie zarabiania wiecej hajsu to nie będzie polakiem. A tak to działało i było dobrze
Gadu gadu, nasza klasa, teraz allegro
  • Odpowiedz