Aktywne Wpisy

michal-panicz +39
źródło: temp_file118440627767015163
Pobierz
SzubiDubiDu +408
W robocie siedziałem w pokoju bab, ale to było nieszczęście, codziennie słuchać o ich dzieciakach, przepisach na ciasto i planach na wakacje. Też wypytywanka co u ciebie, a jak tam, a co ty taki nierozmowny? Ciekawe co mam mówić jak dzieci brak, kasy na wakacje brak a blacha na ciasto zerdzewiała 20 lat temu xD
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go

Linux mint 20.3 włącza się z sukcesem na laptopie raz na mniej więcej 6 prób. W każdym innym przypadku pojawia się na chwile komunikat jak na zdjęciu, a później tylko czarny ekran ze znakiem _
Laptop : Lenovo Ideapad s145-15api z AMD Ryzen 3500U.
Próbowałem sudo badblocks -sv i nic złego nie pokazało. Podobno też secure boot w BIOSie może być problemem, ale w moim BIOSie nie ma takiej opcji. Nie wiem, czy ma to znaczenie ale wcześniej próbowałem zrobić dual boota z windowsem, teraz próbowałem czystej instalacji.
Ma ktoś może jakiś pomysł?
źródło: comment_16433570352oG4oiT6xO7PnhXsY1YjSX.jpg
PobierzJak chcesz to jak uruchamia się grub - możesz dać e i usunąć opcję quiet i splash przy starcie. Trochę to trudne, ale może dasz radę. Wtedy wszystkie logi będą wyświetlane
Komentarz usunięty przez autora
W BIOSie gdy zmieniło się boot mode na UEFI z LEGACY SUPPORT pojawiała się opcja secure boot, którą można było wyłączyć.