@JPRW: Jeżeli wy naprawdę myślicie, że wyrazami oburzenia zawartymi w jakieś ustawie powstrzymacie ruskich od wjazdu na Ukrainę to dla was już ratunku nie ma. Ruskie rozumieją tylko argument siły nic więcej.
Jeżeli wy naprawdę myślicie, że wyrazami oburzenia zawartymi w jakieś ustawie powstrzymacie ruskich od wjazdu na Ukrainę to dla was już ratunku nie ma. Ruskie rozumieją tylko argument siły nic więcej.
@noway321: Tak dlatego gest, który nic nie kosztował, a dawał szansę na pokazanie zjednoczenia w dobie kryzysu, dzielna kofederacyjka obala ciepłym moczem, nawiązując do nazwy którą ma na cześć konfederacji targowickiej. Dla nich liberum veto też było ważne. Ha tfu.
Jeżeli wy naprawdę myślicie, że wyrazami oburzenia zawartymi w jakieś ustawie powstrzymacie ruskich od wjazdu na Ukrainę to dla was już ratunku nie ma. Ruskie rozumieją tylko argument siły nic więcej.
@noway321: No to tym bardziej dziwne dlaczego Konfederacja nie poparła uchwały wzywajacej kraje zachodnie do zwikeszenia aktywnosci w tej kwestii. Coś te tłumaczenia nie bardzo sensowne.
@noway321: No tak się jakoś składa, że argument siły w dowolnej formie może zastosować władza wykonawcza. Parlament jako organ uchwało- i ustawodawczy nie. Może natomiast zademonstrować jasne stanowisko całej polskiej sceny politycznej i tym samym wywrzeć nacisk polityczny. Chyba że to znowu kolejne starcie "trzeba koniecznie uchwalić/uwalić tę ustawę" vs "nas jest tylko 11 w Sejmie, nas głos i tak nic nie zmieni".
@JPRW: Jestem przekonany, że gdyby Konfederacja zgłosiła taką uchwałę i wszystkie kluby ją poparły, to by się puszyli jak pawie i mówili "patrzcie, tak się robi politykę! hehe, dawać mi tu Putlera".
Jestem także przekonany, że gdyby takiej uchwały nie poparła np. partia Razem, to by byli pierwsi do krzyczenia, że to bolszewia i ukryta opcja rosyjska.
Konfederacja to partia hipokrytów chodzących na pasku Putina.
@noway321: w cywilizowanej dyplomacji najpierw stosuje się inne środki, a nie jak Twój stary co udaje że wszystko jest ok a potem nagle wybucha i drze morde
Moja znajoma wrzuciła taka fotke na fb. Mam przypuszczenie, ze to zdjęcie zostalo wygenerowane przez Dalle 3. Niestety poza formatem i ogolna intuicja ciezko mi to stwierdzic na 100%
Ruscy mają to gdzieś, wiedzą dobrze, że Polacy nienawidzą ich polityków i im to zwisa.
@noway321: Tak dlatego gest, który nic nie kosztował, a dawał szansę na pokazanie zjednoczenia w dobie kryzysu, dzielna kofederacyjka obala ciepłym moczem, nawiązując do nazwy którą ma na cześć konfederacji targowickiej. Dla nich liberum veto też było ważne. Ha tfu.
@noway321: No to tym bardziej dziwne dlaczego Konfederacja nie poparła uchwały wzywajacej kraje zachodnie do zwikeszenia aktywnosci w tej kwestii. Coś te tłumaczenia nie bardzo sensowne.
@noway321: No tak się jakoś składa, że argument siły w dowolnej formie może zastosować władza wykonawcza. Parlament jako organ uchwało- i ustawodawczy nie. Może natomiast zademonstrować jasne stanowisko całej polskiej sceny politycznej i tym samym wywrzeć nacisk polityczny. Chyba że to znowu kolejne starcie "trzeba koniecznie uchwalić/uwalić tę ustawę" vs "nas jest tylko 11 w Sejmie, nas głos i tak nic nie zmieni".
Komentarz usunięty przez moderatora
Czy oni czasem nie mają 11 głosów z 460? i trochę więcej osób musiało odrzucić ten projekt
Jestem także przekonany, że gdyby takiej uchwały nie poparła np. partia Razem, to by byli pierwsi do krzyczenia, że to bolszewia i ukryta opcja rosyjska.
Konfederacja to partia hipokrytów chodzących na pasku Putina.
Chodziło o przyjęcie przez aklamację, czyli jednomyślne przyjęcie bez faktycznego głosowania.
@noway321: czyli odpalamy lotniskowiec Jan Paweł 2 i cała naprzód na Kaliningrad?