Wpis z mikrobloga

No i jak w tym gamingu ma być dobrze, jak tyle osób uważa, że rozliczanie twórców z zapowiedzi nie jest istotne. Redzi robili dedykowane trailery do rzeczy, których nie uświadczysz, zatajali stan techniczny gry kłamiąc, że wszystko pięknie działa, Sasko ze wzwodem opowiadał jakiś mitomańskie historie o Trauma Team, gangach itd. Ale kto by się tym przejmował jak finalnie dostał kawał dobrej fabuły i klimatyczną makietę miasta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#cyberpunk2077 #gry
Zdziszko - No i jak w tym gamingu ma być dobrze, jak tyle osób uważa, że rozliczanie ...

źródło: comment_1643199963TR1OvEMscJqYHC6kvthtZR.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zdziszko: ta gra to powinnien byc skondensowany fpp fabularny, cos ala pray czy dishonored, ale ze gowno open world sprzedaje sie lepiej bo kazdy gimbus chce 100 godzin gre z mapa z------a znacznikami to wychodzi jak wychodzi
  • Odpowiedz
@Zdziszko: W szczególności w zw. z preorderami, rozliczanie powinno być jak najbardziej za zapowiedzi... Chociaż jeszcze lepiej by było, nie kupować preorderów...
  • Odpowiedz
@Zdziszko: ale jak oglądam/czytam recenzje to mnie interesuje gra taka jaka jest, a nie taka jaka miała być, albo taka jaką ty chciałeś. Jeżeli jakaś gra jest super, ale obiecali, że będzie łowienie rybek, a nie ma to co mnie to obchodzi? Albo jak np. powiedzą, że rozgrywka jest na 2h, a okaże się, że jest na 5h to co wtedy? Dla mnie 5h to mało i nie obchodzi mnie
  • Odpowiedz
@Zdziszko: nawet jakby mieli być rozliczani ze stanu ostatecznego, to i tak nie wyszło. Po wyjściu cyberpunka recenzje były ociekające słodkością, a dopiero jak ludzie zaczęli memować kuriozalne glicze albo niedoróbki, to nagle recenzenci wskoczyli na wagonik, i zaczęli mówić że w sumie to nie jest tak super. No ale wiadomo, źle powiesz przed premierą, to darmóweczki już następnym razem nie dostaniesz
  • Odpowiedz
@Zdziszko:
Rozliczenie twórców z zapowiedzi jest istotne i karę za popełnione w tej kategorii błędy zostały wymierzone. Ale dlaczego recenzja produktu powinna to brać pod uwagę?
  • Odpowiedz
@Zdziszko:
Ale co to ma do oceniania gry w perspektywie profesjonalnej recenzji?
Tutaj dużo subiektywizmu wchodzi, bo gracz, który nie dotknął marketingu podejdzie do wszystkiego inaczej niż oszukany marketingiem gracz.
  • Odpowiedz
Jeden kij jakie odpowiedzi dadzą gracze, bo prawda jest taka że żaden redaktor z popularnego serwisu nie poświęci na zapoznanie się z grą więcej niż kilkanaście godzin. Do tego jeszcze musi nakręcić materiał na YouTube i czasami napisać recenzje pisemną. To wszystko mając grę tydzień przed premierą.

Przypomnę, że jakimś cudem Cyberpunk dostawał bardzo wysokie oceny, a przecież stan techniczny gry to nie był jedyny problem. Dopiero jak community zaczęło się organizować,
  • Odpowiedz