Aktywne Wpisy
ziemniak_na_export +173
Odchodzi moja kotka. Jest z nami 10 lat. Tydzień temu zaczęła mniej jeść, walczyliśmy o nią, ale dzisiaj przyszła diagnoza - chłoniak.
Jestem 30+ facetem, w gabinecie się rozkleilem, przy kobietach. Ale to było silniejsze ode mnie.
Kot ma wodobrzusze. Po interwencji weta jest lepiej, ale to chwilowe, potrwa pewnie do jutra. Nie jest w stanie agonalnym. Dostala tez porzadna dawke lekow przeciwbolowych, jest spokojna, teraz sobie drzemie. Nie czuje bólu, mam nadzieję.
Jestem 30+ facetem, w gabinecie się rozkleilem, przy kobietach. Ale to było silniejsze ode mnie.
Kot ma wodobrzusze. Po interwencji weta jest lepiej, ale to chwilowe, potrwa pewnie do jutra. Nie jest w stanie agonalnym. Dostala tez porzadna dawke lekow przeciwbolowych, jest spokojna, teraz sobie drzemie. Nie czuje bólu, mam nadzieję.

Uli_Kunkel +180

@Zoriuszka: Jak wyobrażasz sobie przeniesienie tak wiele brygad żołnierzy, sprzętu przy obecnej technologii ?
można zwozić po trochu, rotować jednostki, przerzucać sprzęt to w jedną to w drugą by się wszyscy pogubili ile tego masz i co ci w zasadzie chodzi
Czy szybciej się da zaatakować? Tutaj myślę, że o ile większość sprzętu wojskowego już dotarła to brakuje jeszcze jego pełnej obsady.
Z zaskoczenie to mogl wejsc na Krym w 2014. Ukrainskie wojsko w obecnym stanie to nie sa jakies przypadkowe chlopki z karabinami. Nasze WP w scenariuszu marszu na Lwow, staneloby w miejscu juz na granicy. Na Ukrow trzeba zebrac solidna ekipe i to wlasnie Putin robi.
a dwa, ten cały sprzęt co mają na miejscu to trzeba rozwieść na pozycje
Mam nadzieje ze sie myle, ale mysle ze b ciezko bedzie Putinowi wycofac sie z twarza z takiej eskalacji nie dostajac nic w zamian.
To jest polityk ktory na wizerunku strongmana ksztaltuje cala swoja skutecznosc czy to na rynku wew czy zewnetrznym.
- prężną muskuły i czeka nas zimna wojna. Putin będzie przyzwyczajał media to tematu, a z te się znudza i sobie powolutku weźmie Ukrainę po kawałku
- żadna strona nie chce zacząć. Czekają na pretekst
Sama obstawiam wersję 1 .